Zygmunt Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Hej!!! Mam taki problem że podczas instalki w trybie graficznym zawsze pytało się jakie usługi ma udstępnić przez sieć firewall... Czyli ftp, ssh, http... Podczas gdy zainstalowłem na starym komputerze FC4 w trybie textowym to mi to jakoś olało i kompletnie nie wiem jak mam je uaktywnić..... coś kombinowałem ale mi nie wyszło..... co mam zrobić.... sądze ze jest to związane z iptables ale jak??? ps: udostepnijcie mi gotowe komendy bo z tego co czytałem jakoś do mnie nie doszło... lub co mam zmienić w pliku conf... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 Chętnie, określ tylko o co dokładnie Ci chodzi, regułki dla każdego typu są nieco odmienne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 polecenie: # system-config-securitylevel powinno spelnic Twoje oczekiwania jest to wlasnie to samo co podczas instalacji graficznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Wrzesień 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Dzięki dokładnie o to mi chdziło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 polecenie: # system-config-securitylevel powinno spelnic Twoje oczekiwania jest to wlasnie to samo co podczas instalacji graficznej A pod ssh polecam system-config-securitylevel-tui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi