Zygmunt Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Hej!!! Wcisnołem funkcje sys-unconfig i nie pamiętam jak skonfigurować znaki bo wyświetla coś takiego: PS: Wszsytko ze znakami jest OK tylko wyświetla takie drzewka w grafice tekstowej ;( No i np w mc co jest kompletnie dobijające: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Ja bym dał system-config-display , oraz sprawdził /etc/sysconfig/i18n u mnie ten plik tak wygląda LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" SUPPORTED="pl_PL.UTF-8:pl_PL:pl" Moge sie mylić, pierwszy raz takie krzaczki widzę :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Moge sie mylić, pierwszy raz takie krzaczki widzę ja mialem takie krzaczki kiedy na serwerze pracowalem przez putty z windy, bylo to raz czy dwa wiec nie probowalem tego rozwiazac, ale najprawdopodobniej bedzie to ustawienie standardu kodowania znakow (czyli to o czym napisal asasyn) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Czasem po wyciekach pamięci po anormalnym zamknięciu aplikacji następuje wykrzaczenie się konsoli, ale to nie do rzeczy. Następnym razem jak będziech chciał "cofnąć" użycie sys-unconfig to w trybie ratunkowym wywal z głównej partycji plik /.unconfigured zanim zalogujesz się do systemu, dzięki temu nic nie stracisz. Jak jak nie naprawisz to daj znać, jeszcze są dziesiątki poleceń do ładowania ustawień klawiatury (i dziesiątki gotowych ustawień). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi