marcintom Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 Witam wszystkich i z góry dzięki za pomoc. Mam taki problem. Mam zainstalowany PHP 5.0.4 na FC4 +Apache 2.0.54 + mod SSL +Open SSL jednak php było skąpilowane → skompilowane z opcję with-gd-native (domyślnie przez anaconde) czy coś takiego oraz without-gd. Ściągnąłem php 5.0.5 i chciałbym właściwie zrobić podmianę wersji na nowszą + obsługa GD . Czy można poprostu skąpilować → skompilować nową wersję php --with-gd a reszte parametrów przepisać z kompilacji poprzedniej wersji to znaczy źle się wyraziłem bo (_napewno_ → na pewno) ORT można tylko pytanie czy to będzie działać z moim apachem mod ssl i open ssl tak poprostu bo pewności nie mam wcale a boję się żeby nie popsuć sobie w sumie całkiem przyzwoicie działającego serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 Ja bym proponował przebudować pakiet z PHP - jak się to robi było na forum wielokrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 jednak php było skąpilowane → skompilowane z opcję with-gd-native (domyślnie przez anaconde) Anaconda nie ma z tym nic wspólnego. Ściągnąłem php 5.0.5 i chciałbym właściwie zrobić podmianę wersji na nowszą Zły pomysł. Trzymaj się lepiej dystrybucyjnych paczek. Z tego co już widziałem, PHP nie jest łatane na bieżąco, tzn. najnowsza wersja nie zawsze zawiera wszystko poprawki bezpieczeństwa. Jak chcesz PHP 5.0.5, to pisz: yum --enablerepo=updates-testing update php\* + obsługa GD . A co Ci nie pasuje w paczce php-gd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi