XeuX Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 Czy jest takie coś co pozwala na uruchomienie windowskich gier na Linuksie. Bo podobno cedega jest płatna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 innego od cedegi chyba nie znajdziesz, a wine nie emuluje gier opartych o directx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 Może Ci się przyda, niedawno natknąłem się na stronę gdzie jest sporo tytułów działających pod WINE, wraz ze sposobem instalacji, link. Cedega z CVS'a nie jest chyba płatna (??) PzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XeuX Napisano Wrzesień 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 A teraz pytanie nr.2. Jak zainstalować Wine na FC4? Bo u nich na serwerze jest tylko do wersjii FC3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 (edytowane) Ja skorzystałem z yum-a yum install wine Jeśli nie masz jeszcze skonfigurowanego zerknij do FAQ, lub skorzystaj z http://rpm.pbone.net/. PzdR [edit] Chociaż teraz zerknąłem i na pbone nie ma. Edytowane Wrzesień 12, 2005 przez MarCiNWz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Wrzesień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 Witam. Jeżeli nie masz zdefiniowanego repozytorium to: $ su - # cd /etc/yum.repos.d/ # cat newrpms.repo [newrpms] name=NewRPMs baseurl=http://newrpms.sunsite.dk/apt/redhat/en/$basearch/fc$releasever http://newrpms.atrpms.net/apt/redhat/en/...#036;releasever gpgcheck=1 gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/gpg-pubkey-newrpms.txt enabled=0 a następnie: # yum --enablerepo=newrpms install wine Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XeuX Napisano Wrzesień 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2005 Nie no aż tak ciemny nie jestem. Serdeczne dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 Mam FC4 od paru dni zainstalowałem wine komendą yum install wine Co muszę teraz zrobic aby móc z tego korzystać ? jak potem włączyc program pod windę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloEscobar Napisano Listopad 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 Najłatwiej to wine jakiśprogram.exe Jednak najprawdopodobniej będziesz musiał: 1. Zainstalować jeszcze raz (pod Linuxem) rzecz którą chcesz uruchomić lub 2. Skonfigurować ustawienia Wine (/home/nazwauzytkownika/.wine/) lub 3. Dograć brakujące dll (terminal powie jakich mu brakuje) - wiele jest darmowo dostępnych w necie - wpisz nazwę w google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 Ja bawię się Wine teraz własnie. Zainstalowałem z instalatora loki Medal Of Honor Allied Asault. Gierka się odpala, wchodzi do menu, można zmienić ustawienia gry odnosnie gtrafiki, dźwięku itp, ale: 1/ Nie mam dźwięku 2/ Przy próbie uruchomienia misji od razu wyskakuje błąd w hmm... 'konsoli silnika', że nie może załadować pliku... Jak będę w domu dodam więcej detali do opisu. Czy ktoś już grał pod 'natywnym' wine w MoH:AA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Listopad 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 zainstalowac to znaczy podac normalna instalke programu z windy install.exe lub nazwa.exe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzeszko Napisano Listopad 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2005 wine instalka.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 [KOD] [root@intek /]# wine /mnt/c/Program\ Files/Opera/Opera.exe Naruszenie ochrony pamięci [KOD] Co mam z tym począć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Listopad 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Skorzystać z linuksowej wersji opery. Albo spróbować zainstalować ją przez wine na partycji linuksowej. Ale ad 1 lepsze ;-) I nie odpalaj progsów na koncie roota ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Listopad 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2005 Linuksową operę mam zainstalowaną. To było jako przykład. Z każdym innym programem wywala naruszenie ochrony pamięci. Na zwykłym userze to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi