Adi1981 Napisano Wrzesień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2005 (edytowane) mam kilka problemikow z w/w aplikacjami. a wiec po kolei: 1. Zainstalowalem sobie flashgota(0.5.9.92) do mozilli (1.7.11-4), niby wszystko ok, ale... Kiedy probuje wejsc w "more options" flashgota, dostaje piekny komunikacik "A core Flashgot component is missing or corrupted. Please reinstal Flashgot." Oczywiscie nei musze wspominac ze reinstalka nic nie daje, podobnie jak instalacja na czysto od podstaw calej mozilli i tegoz dodatku. Jakies pomysly co z tym zrobic ? 2. Problem tez z mozilla, mianowicie kiedy otwieram jakis link w nowej zakladce, to podczas ladowania sie tegoz linka, praktycznie do momentu jego zaladowania mozilla prawie w ogole nie reaguje. Praktycznie na kilka sekund przestaje odpowiadac, dopiero po zaladowaniu sie zakladki dziala juz normalnie. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale jest to strasznie upierdliwe, dlatego tez jak ktos ma jakies pomysly jak to wyeliminowac (albo zredukowac przynajmniej) to poprosze o sugestie (oczywiscie bez zmiany kompa ) 3. Problem z valknutem (albo z systemem). W systemie mam ustawione kodowanie UTF8, czcionka Sans (luxisans). Problem sie pojawia wtedy, kiedy chce uzyc znakow typu "™". W systemie tablica znakow w ogole go nie chce wyswietlic tylko wstawia pusty znak, natomiast w valknucie jest taki manewr, ze na hubie, na liscie userow itd znak ten widze normalnie. Problem jest wtedy, gdy w profilu huba do nicka chce dopisac znak "™". wkleic w profil go moge bez problemu, natomiast po "ok" i ponownej edycji profilu jest tam tylko "??", W ogole nie chce zapamietac tego znaku. Jak juz wspomnialem, w pozostalych sytuacjach nie ma z tym problemu, wysylac ten znak na maina tez moge bez problemu. i tu pytanie moje: w czym tkwi problem ? czy to problem z sama czcionka czy co ? bo ja juz nie mam pomyslow. Probowalem w opcjach valknuta w edycji czcionki ustawic skrypt na "unicode" ale to tez nic nie pomaga, gdyz valknut uparcie wraca do ustawienia "latin" aha...i jeszcze jeden 'problem' z mozilla. nie wiem czemu, ale po reinstalce mozilli w ogole nie chce mi ona startowac poprzez samo "mozilla", dopiero jak startuje ja z jakims parametrem to sie odpala bez problemu, moze to byc np "mozilla -splash" "mozilla -" itd...Natomiast samo "mozilla" sie po prostu wyklada bez zadnego bledu i tyle. ktos wie czym to moze byc spowodowane ? Edytowane Wrzesień 15, 2005 przez Adi1981 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi