maly-78 Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Witam jestem zupelnie nowy na forum i "w (_linuxie_ → Linuksie) ORT" ale licze na pomoc zawodowcow. Mam laptopa nc6120 od HP niestety jak mialem windowsa przed formatowaniem wylaczylem guzikiem na obudowie dzwiek (mute) pod linuxem karta niby jest zainstalowana ale nie moge wylaczyc opcji mute nie wiem dlaczego. 2 sprawa to mam przejsciowka do kart CF na PCMCIA adapter jest zainsatlowany ale nie montuje mi dysku czy przyczyna moze byc system plikow jak to zmienic. WAZNE nie chce stracic danych. Z gory dziekuje za pomoc. maly78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 w terminalu jako root alsamixer , jeżeli w tym coś zmienisz to następnie alsactl store Jeżeli w ogóle jej system nie widzi to alsaconf Co do reszty nie wiem, nie posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly-78 Napisano Wrzesień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 dzieki bardzo co prawda alsactl store jest nie znane ale zadzialalo. Serdecznie dziekuje (_na prawde_ → naprawdę) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi