darecki_waw Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Witam, mam postawiony serwerek poczty na FC3 - Sendmail i w wiekszosci przypadkow dziala jednak mam problem z jednym serwerem ktory odrzuca nasze wiadomosci i zwraca komunikat: 554 This server requires PTR for unauthenticated tresc calego komunikatu: >The original message was received at Mon, 19 Sep 2005 13:44:55 +0200 >> from xxxxx.neoplus.adsl.tpnet.pl [xxx.xxx.xxx.xxx] >> >> ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- >> <[email protected]> >> (reason: 554 This server requires PTR for unauthenticated connections.) >> >> ----- Transcript of session follows ----- >> ... while talking to kopernik.lge.pl.: > >>>>> >>> RCPT To:<[email protected]> > >> <<< 554 This server requires PTR for unauthenticated connections. >> 554 5.0.0 Service unavailable czy ktos wie o co tu chodzi i jak rozwiazac mam ten problem ? dodam jeszcze ze na serwerze obsluguje kilka domen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Bardzo brakuje mi tu ikonki ludka walącego głową w ścianę Niektóre serwery zabezpieczają się przed mailami z niepewnych źródeł, rządając autoryzacji od nadawcy. Twój system jej nie dostarcza, a to dlatego, że nie masz skonfigurowanego PTR record. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darecki_waw Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 hmm rozumiem ze dotyczy to DNS-a, tylko jak to ugrysc moze jakis przyklad ? P.S. sorrki ze tak mecze ale samo postawienie serwera bylo dla mnie dosc skomplikowane (jestem programista a nie administratorem) ale jakos przez to przeszedlam a tu znowu jakies problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Nic nie powiedziałeś o servie, ale mniejsza. LINK LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi