maly-78 Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Witam od 2 zainstalowalem na laptopie nc6120 w/w (_linuxa_ → Linuksa) ORT. niestety co jakis czas ni stad ni z owad zawiesza sie niereaguje na myszke pada nic zupelnie 0. Co robica pod linuxem w takiej sytuacji czy jest odpowiedni menadzera zadan albo cos takiego ?? Gdzie szukac przyczyny. Zaznaczam ze w (_linuxie_ → Linuksie) ORT jestem poczatkujacy. pozdr maly78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Najpierw przeczesaj logi w /var/log, czy nie wyrzuca jakiś błędów. Dobrze też by było przetestować pamięć, czy się nie rypła → memtest86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly-78 Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 w logach nie ma nic podejrzanego a tego polecenia nie zna moj fc4 albo robie cos zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 a tego polecenia nie zna moj fc4 Bo to się z poziomu sysa nie odpala. Musisz odpalić kompa z cd1 i wtedy wpisać ten memtest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 możesz mieć źle podmontowanego swapa, pokaż fstaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 możesz mieć źle podmontowanego swapa, pokaż fstaba Ja dla próby kiedyś zahaszowałem w fstabie wpis dotyczący swapa, po restarcie top pokazywał wartości zerowe i system nie zawiesił się. Może to wina chłodzenia lub ram-ów, już tu ktoś na forum miał jaja z powodu wadliwych ramów, pomimo że memtest pokazał że wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi