plamm22 Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Witam wszystkich grupowiczów mam malutki problem z FC4 a mianowicie mam połącznie z netem przez router adres mam przydzielany z DHCP a problem z FC jest nastepujący sciągając jakikolwiek plik rpm czy tar skadkolwiek gdy chce rpm zainstalować lub tara rozpakować to pokazuje mi bład w przypadku tara to jest błąd archiwum. przeglądarki uzywam mozilla lub firefox i na to wygląda jakby sie pliki nie dociągały z netu ale firefox i mozilla pokazują oki. wczesniej grupowicze powiedzieli ze mam zrobic update i poszło. jeszcze jeden bład który sie w tym czasie pokazuje to gdy szykam cos w google.com wpisując jakieś słowo kluczowe i klikam na nastepną stronę wyszukanych wyników to pojawia sie bład nie poprawna składnie lub jakieś tam szlaczki i znaczki proszę o pomoc p.s. dodam jeszcze ze tak sie działo tez podaurox 10.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Te mozille, firefoksy itp. też masz w najnowszej wersji? Jak rozpakowujesz archiwa? Podaj tu polecenie. Jak wchodzisz na google.com, skoro przekierowuje i tak na pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plamm22 Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 tak mozilla i firefox sa zaktualizowane a wchodze na google.pl tylko mi sie tak napisało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Ja bym zrobił podstawową (IMO) rzecz → spróbowałbym na innej przeglądarce (galeon, dillo, opera, konqueror, links) i wtedy zobaczył, co się dzieje. Jakby błąd się pojawił, to wtedy wina konfiguracji neta (np.) W przeciwnym wypadku masz te mozille spaprane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plamm22 Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 jeszcze jedno to yum kiedy łaczy sie z mirrorami to niemoże sie znimi połączyć. jesli chodzi o inne przegladarki to tez probowałem i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 To sieć lokalna czy neo z dynamicznym IP???. Bo jeżeli to drugie to , ja mam neo, też łączę się przez router z wbudowanym modemem i jest ok. Jeżeli to neo to spróbuj jako root dhcpcd . To pwinno ci na nowo wszystko poustawiać. Na fedorze jeszcze tego nie robiłem więc wszystko robisz na własne ryzyko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plamm22 Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 witam jeszcze jedno yum podczas instalacji pokazuje mi trying other mirror. i tak w kółko co robić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi