bleee8 Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 No mi komputer uruchamia się 20s , a system 81s. Czyli w sumie 101s -> to chyba dość długo, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 To chyba by jeszcze należało podać dodatkowo na jakim sprzęcie, w szczególnosci: procesor, ram, iterfejs dysków, dyski, ew. rozmieszczenie partycji, no i jajko oraz usługi. I wtedy można IMO pokusić się o porównania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Sam komputer do załadowanis systemu urchamia się 4s, a system ładuje się 46s, w sumie 50s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Witam. Do samago uruchomienia KDE-4.x system wstaje niecałą minute. Jeszcze to sprawdze EDIT Od wciśnięcia guzika power jest to koło 60sek. Czas liczone do zaogowania się KDE. A uruchamia mi się jeszcze amarok, samba, kadu, skype automatycznie przy logowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Rozruch: 4s, system: 29s, flux: 2s. Razem 35 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bleee8 Napisano Wrzesień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Razem 35 sekund Też bym tak chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 bleee8 weź powyłączaj zbędne usługi, wyłącz rhgb i IMO gdm/kdm/xdm (nie ma to, jak uruchamianie z trybu tekstowego a *dmy też chyba troche spowalniają). Swój czas musze zmierzyć dopiero, więc nie podaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 U mnie na P4 2.8 HT 1024 MB Ram system wstaje w 46 s Mam slaka. Od groma czasu zajmuje ldconfig i hotplug, chyba się zainteresuje podmianą defaultowych skryptów żeby skrocić jeszcze ten czas sorror Jaki masz sprzęt? no i jakich "dodatków" do (_flux'a_ → fluksa) ORT używasz? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 U mnie od GRUBa: System - około 25 sekund KDE - KDM + autologowanie około 20 sekund Razem poniżej 50 sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 sorror Jaki masz sprzęt? no i jakich "dodatków" do (_flux'a_ → fluksa) ORT używasz? Proc 2.6 nakręcony na 3 - 3.1, ram 512. Chyba nic więcej nie jest istotne, nie znam się. Z dodatków wrzucanych przy starcie: torsmo, root-tail, xcompmgr, transset i xmms. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 37s Gentoo 2005.1, duron 1300, 512MB ram, kernel: 2.6.12-gentoo-r10, KDE3.41 Dla testu zainstalowałem (_flux'a_ → fluksa) ORT i od nacisniecia guzika 21s (flux czysty od razu po kompilacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 No nieźle. Ja właśnie znowu wracam do bojów w Gentoo, jakoś PLD mi się znudziło, chcę jeszcze szybciej. Poza tym straszny syf zrobiłem w nim. A tak przy okazji to z jakimi flagami kompilowałeś ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Witam U mnie barton 3000 750 MB ram, płyta nf2 ultra , hdd ata 160GB - mam uruchomioną FC4, kde 3.4 i jestem w necie w ciągu 28 sek. Niczego nie kompilowałem, wyłączyłem tylko niepotrzebne usługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablord Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Jak wyłączyć nie potrzebne aplikacje? Chodzi mi o system po instalcji. Na pasku widzę tylko klippera. Domyślam się, że coś jest uruchamiane w tle. Też chcę, żeby komp uruchamiał mi się tak szybko. Mam procesor Celeron 2.8 GHz, ramu 512 MB a uruchamia mi się ponad 1 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Było na forum, poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi