Skocz do zawartości

Fedora + Torrent

lysyr

Rekomendowane odpowiedzi

witam, nie wiem czy to odpowiedni dzial ale mam pewien problem.

zainstalowalem juz chyba wszystkie klienty torrenta pod fedorke, i zaden nie dziala! (_wogole_ → w ogóle) ORT nie chca sie laczyc, nie wiem co to moze byc, pod xami wylaczylem firewalla, ale dalej nic.

moge tylko dodac ze amule dziala bez problemow, nicotine rowniez.

porty torrenta tez nie mam zablokowane bo pod winda dziala bezproblemu. moze ktos mial podobny problem?

pozdrawiam

Myślisz, że można jeszcze więcej napisać, niż w Twoim poście tutaj?

Jeszcze mi sie przypomniało - sprawdz, czy z trackerem nie łączy się na udp. Jeżeli tak, to zmień to na http://. Za natem, to się na udp nie połączy (przynajmniej mi się nie połączył). Kiedyś straciłem ~2h, zanim wpadłem na to rozwiązanie ;)

A nie ściągasz jakichś martych torrentów?

Jesteś pewny, że nic nie blokuje lub filtruje CI portów?

Zainstaluj skaner portów:

yum -y install nmap

Sprawdź teraz, czy blokuje nie blokuje Cię brama (o ile masz, właśnie, opisz dokładnie jakie masz łącze):

nmap -sTU adres_IP_bramy

i wklej nam wyjście.

Możesz też przeskanować serwer trackera:

nmap -sTU adres_IP_trackera

Zapewne okaże się, że to nie jest wina portów, bo wszystkie masz filtrowane lub blokowane. To z pewnością kwestia innej konfiguracji.

Mam podobny problem z azureusem. Mam rowniez zainstalowanego firewalla i zaraz po wlaczeniu nie bardzo chce zaczac sciagac, chocaiz porty ma udostepnione. Wtedy wciskam reczna aktulizacja (chodzi o trackera). Wlasiciwei to nie rozumiem tego zupelnie dlaczego nie zaczyna sciagac, ale jak ruszy z miejsca to juz potem chodzi i chodzi.... Krotko mowiac potrzebuje kopniaka ;)

• 3 weeks later...

Jeju pomęczyłem się trochę z tym azureusem pomęczyłem... no i dotarłem co blokuje (a przynajmniej u mnie blokowało) ściąganie. Ja w swojej fedorce znalazłem pakiet java-1.4.2-gcj-compat-1.4.2.0-40jpp_31rh.FC4.1 wyinstalowałem go zainstalowałem Jave Suna i... działa smile.gif Pozdro

Jestem swierzo po instalacji Azureusa

ten sam probem miałem co lysyr

Ale się zorientowałem ze chciał zapisywać pliki do

katalogu do ktorego nie miał uprawnień

Pomogła zmiana miejsca zapisu na katalog domowy

Azureus > Narzedzia > Konfiguracja > Pliki

Trzeba zaznaczyć

"Domyślna ścieżka zapisu (pliki wynikowe)" i podać miejsce gdzie ma zapisywać

Wymaga od nowa uruchomienia pliku torrent

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...