Boxer1987 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Siemka wszystkim mam malutki problem otoz ...mam aparat cyfrowy firmy kodak i chcialbym zgrac z niego zdjacia na hddka ale (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak pomozcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Sprawdź czy twój model jest na tej liście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxer1987 Napisano Wrzesień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Tak jest na liscie , i co dalej|?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Zainstaluj pakiety gphoto2 , libgphoto2 czyli (jako root): yum install gphoto2 libgphoto2 oraz jakiś graficzny program do obsługi aparatu jak gtkam lub digikam: yum install gtkam lub yum install digikam Osobiście nie stosuję takiej metody, ale kiedyś używałem digikam i ten program mógłbym ci polecić. Po wszystkim uruchom wybrany i zainstalowany program od obsługi aparatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxer1987 Napisano Wrzesień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 ou have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing. However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download the keys for packages you wish to install and install them. You can do that by running the command: rpm --import public.gpg.key For more information contact your distribution or package provider. I mam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 LOL Fedora jest genialna... Gdzieś na forum było coś o ściąganiu jakiś tam kluczy, przeszukaj forum / FAQ lub poczekaj aż ktoś odpisze co zrobić z tym fantem. A wklep jako root to: rpm --import public.gpg.key Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxer1987 Napisano Wrzesień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 hmm jakby to powiedziec :-) jestem na root i jajeczko nic nie dziala az mnie ku##ica biere ...a ty jakies dystrybujcji uzywasz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Arch Linux ale póki co nie bierz się za ten system . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Tak jest na liscie , i co dalej|?? ja proponuje gthumb, takze korzysta libgphoto2. Moim zdaniem jest duzo lepszy od gtkam. Z kluczami nie pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 ou have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing. However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download the keys for packages you wish to install and install them. You can do that by running the command: rpm --import public.gpg.key For more information contact your distribution or package provider. I mam problem http://faq.fedora.pl/fc3/#gpgsig Gdybyś używał FC4, to wszystko by się zrobiło automatycznie. LOL Fedora jest genialna... W Fedorze dużą uwagę przywiązuje się do bezpieczeństwa. Moze w innych dystrybucjach jest inaczej i, tak jak w Windowsie, idzie się za bardzo na rękę użyszkodznikom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 No nie wiem czy tak idzie się na rękę użytkownikom. Do czego dokładnie służą te klucze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 do weryfikacji autentycznosci plikow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Do czego dokładnie służą te klucze ? Każda paczka RPM z szanującego się repozytorium jest podpisywana cyfrowo kluczem GPG. Pozwala to na jednoznaczne okreslenie jej pochodzenia. Można wtedy bez żadnych ograniczeń bezpiecznie korzystać z mirrorów (nie ma potrzeby obciążania głównego serwera), gdyż mamy pewność, że dana paczka nie została podmieniona/zmodyfikowana. Stosując klucze GPG nikt nieuprawniony nie podrzuci nam czegoś z backdorem czy innym swiństwem. Nawet włamanie na główny serwer nie umknie wtedy naszej uwadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 Rozumiem, jest to faktycznie niezły pomysł na katalogowanie paczek z punktu widzenia bezpieczeństwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi