penmar Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Witam, Mam taka sprawe. A wiec instalujac FC3 z plytek wszystko pieknie smiga w momencie zrobienia yum update i aktualizacji wszystkiego co sie da robie restart maszyny. Niestety maszyna juz nie startuje, zatrzymuje sie na Initializing hardware ... storage czy ktos mi moze jakos pomoc co z tym zrobic. FC4 to wcale niechce zaczac sie instalowac bo robi zwieche. moja maszyna to Proliant 800 2x2GB SCSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Czy czasem nie uciąłeś części komunikatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penmar Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Czy czasem nie uciąłeś części komunikatu? nie taki komunikat jest i zwiecha nie ma nic wiecej moge dodac jeszcze ze mam raid zerowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigeon Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 napisz jaka plyta glowna masz wlaczone jakies oprogramowanie antywirusowe w biosie?? jesl cos zmieniales w biosie zaladuj starndardowe ustawienia i instaluj fc4 -- pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penmar Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 napisz jaka plyta glowna masz wlaczone jakies oprogramowanie antywirusowe w biosie?? jesl cos zmieniales w biosie zaladuj starndardowe ustawienia i instaluj fc4 -- pigeon plyta glowna tu nie ma nic do rzeczy bios nie ruszany bo nie ma poco podejrzewam ze jak sie robi update kernela to niewlancza czegos i niechce startowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Initializing hardware ... storage Jeśli faktycznie w tym miejscu pada to uruchom kompa z płyty ratunkowej, wejdź w swój system plików i sprawdź logi. (głownie /var/log/messages). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penmar Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Initializing hardware ... storage Jeśli faktycznie w tym miejscu pada to uruchom kompa z płyty ratunkowej, wejdź w swój system plików i sprawdź logi. (głownie /var/log/messages). nie mam takiej plyty chyba ze mowisz o plycie instalacyjnej FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Odpal z cd1 w trybie ratunkowym (linux rescue), a potem się chrootnij do systemu (chroot /mnt/sysimage) i czytaj, co _PaT radził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
penmar Napisano Październik 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2005 Odpal z cd1 w trybie ratunkowym (linux rescue), a potem się chrootnij do systemu (chroot /mnt/sysimage) i czytaj, co _PaT radził. zrobilem tak jak radziliscie nie stety nie ma zadnych wpisow w logach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi