mysio Napisano Październik 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2005 Po instalcji modemu Speed Touch 330 tym sposobem http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=6830 w wywala mi taki błąd. Component: system-config-network Version: 1.3.26 Summary: TB40cc7661 ConfPAP.py:86:initvars:IndexError: list index out of range Traceback (most recent call last): File "/usr/sbin/system-config-network-gui", line 166, in main window = mainDialog() File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 262, in __init__ File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 294, in load File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/gui/maindialog.py", line 302, in loadDevices File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NCDeviceList.py", line 294, in getDeviceList File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NCDeviceList.py", line 80, in load File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/plugins/NCDevADSL.py", line 35, in load File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NCDialup.py", line 199, in load File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NCDialup.py", line 127, in load File "/usr/src/build/556832-noarch/install/usr/share/system-config-network/netconfpkg/NC_functions.py", line 297, in getPAPConf File "/usr/lib64/python2.4/site-packages/rhpl/ConfPAP.py", line 33, in __init__ Conf.Conf.__init__(self, filename, '#', ' \t', ' \t') File "/usr/lib64/python2.4/site-packages/rhpl/Conf.py", line 181, in __init__ self.read() File "/usr/lib64/python2.4/site-packages/rhpl/ConfPAP.py", line 38, in read self.initvars() File "/usr/lib64/python2.4/site-packages/rhpl/ConfPAP.py", line 86, in initvars self.vars[var[0]][var[1]] = var[2] IndexError: list index out of range Local variables in innermost frame: var: ['PEERDNS=yes'] self: <rhpl.ConfPAP.ConfPAP instance at 0x2aaab0167560> Wiem ze to jest po insytalcji modemu bo przed instalacją (_niema_ → nie ma) ORT takiego błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Jeżeli jest to dla Ciebie dośc istotne to: zrezygnuj z definiowania zmiennej PEERDNS w pliku /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0. W takiej sytuacji możesz "statycznie" dokonać wpisy w pliku /etc/resolv.conf. W przypadku NEO: nameserver 194.204.152.34 nameserver 217.98.63.164 Jeżeli np. używasz serwera proxy (SQUID) lepszym rozwiązaniem jest dodanie serwerów proxy w pliku konfiguracyjnym: /etc/squid/squid.conf. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Lipa nawet po zmianie PEERDNS=no ten sam bąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Chyba się nie zrozumieliśmy. Zrezygnuj znaczy nie definiuj - a jeszcze bardziej dosadnie: wykasuj linie z tym wpisem. Ja mam taką samą konfigurację i wymieniony błąd nie występuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Po skasowaniu dalej bez zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Październik 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Czy komunikaty są identyczne ??? Jest to bardzo zastanawiające - czy masz zaktualizowany system ??? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2005 Tak ten sam komunikat, a system jest zaktualizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Październik 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Wg mnie komunikat powinien się różnić przynajmniej o linie: Local variables in innermost frame: var: ['PEERDNS=yes'] self: <rhpl.ConfPAP.ConfPAP instance at 0x2aaab0167560> Będąc na Twoim miejscu nie upatrywałbym problemu w konfiguracji speedtouch-a. Prosty test - polegający na chwilowym backupie i usuninięciu pliku: /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0. równoznaczny będzie z usunięciem konfiguracji interfejsu ppp z FC4 (a tym samym z system-config-network) powinien spowodować prawidłowe uruchomienie: system-config-network (WG mnie NIE). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Październik 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2005 Ok już zrobiłem niepotrzebnie edytowałem pliki chap-secrets i pap-secrets. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi