dawidson Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Witam, Czy jest mozliwosc zbudowanie rpm z kodu źródłowego jezeli tak to prosiłbym o link gdzie to jest opisane. Mam programik w kodzie źródłowym i chciałem z niego zrobić paczkę rpm. Pytam się czy jest to możliwe jezeli tak to jak. Dzieki za posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Gogle to Pan widzial kiedys? Jest kupe poradnikow jak to zrobic i zapewne w kazdym mozliwym jezyku, zeby nie bylo ze po polsku nie ma. Bym dal linka ale nie chce mi sie szukac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Tutaj możesz o tym poczytać. Jest jeszcze inny sposób, jeśli chcesz używać rpmów dla własnego użytku możesz również użyć programu checkinstall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Październik 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2005 Jest jeszcze inny sposób, jeśli chcesz używać rpmów dla własnego użytku możesz również użyć programu checkinstall czemu tylko do własnego użytku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCiNWz Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 czemu tylko do własnego użytku ??A wiesz, w sumie to nie wiem. Tak mi się jakoś napisało @dawidson Jeśli się zainteresujesz checkinstallem to tutaj masz fajny opis co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Tutaj kiedys gajownik mi pokazal jak instalowac z SRPMS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 czemu tylko do własnego użytku ?? Bo mimo wszystko paczki od checkinstalla nie są najwyższej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Wlasnie sprawdzilem niestety strony hoppke juz nie ma... szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi