siomek Napisano Październik 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2005 Witam, Czy ktoś próbował instalować/aktualizować pakiety z dystrybucji opartych na Fedora Core? W grę wchodzą Aurox/Turox. Generalnie chodzi mi o spolszczenie niektórych programów oraz rozszerzenie liczby dostępnych programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 13, 2005 Wydaje mi się, że jest to zupełnie niepotrzebne. Po wykonaniu tego polecenia (spod roota): rpm -ihv http://rpm.livna.org/fedora/4/i386/RPMS.lvn/livna-release-4-0.lvn.5.4.noarch.rpm masz dostęp do znacznie większej ilości oprogramowania, niż jest dostępne pod Auroksa/Turoksa przez polecenie: yum install nazwa_programu_który_chcesz_zainstalować Co do spolszczenia - jakie programy w Auroksie są po polsku, a w Fedorze nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Październik 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 14, 2005 yum install nazwa_programu_który_chcesz_zainstalować Co do spolszczenia - jakie programy w Auroksie są po polsku, a w Fedorze nie? Np. w większości pakietów brakuje opisu pakietu po polsku. Wiem, to wygodnictwo, ale wolę mieć to po polsku. Poza tym próbuję przekonać żonę, że linux to takie okienka, tylko fajniejsze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Październik 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 15, 2005 Opisy pakietów zawarte są w ważnej, systemowej paczce, więc raczej nie da rady jej podmienić. Poza tym pracuję nad tym (już przetłumaczyłem podsumowania opisów), jak chcesz, żeby w FC5 całe opisy były po polsku, to się do mnie zgłoś na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi