Skocz do zawartości

No I Zaczelo Sie

grasnal

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kto lubi i jak kto tłumaczy. Nie oszukujmy się symfonia jest trochę przestarzała ...

No ok moze i jest.... ale po co komus zaczynajacemu przygode z c++ od razu najnowsze nowinki tego jezyka... jak pisze dopiero zaczyna a do tego symfonia nadaje sie chyba najlepiej...

A tak na temat, to chyba nie pozostaje mi nic innego jak przeprosic sie z Win, i to po trzech miesiacach walki o opanowanie fedorki. Ehhhh co za zycie sad.gif

A dlaczego nie chcesz skorzstać z vmware? rolleyes.gif

Z tego co widzie na stronce vmware, to niejest to darmowy program. Mozna go w jakis sposob uzytkowac legalnie za przyslowiowe frytki?

• 4 months later...

Hej. Wiatm pol roku pozniej. Obiecalem ze napisze jak mi poszlo wiec musze dotrzymac slowa smile.gif. Niestety zabraklo czasu zeby tesowac rozwiazania kombinowane bo "zaliczenia na zaliczeniach i zaliczeniami pogania" wiec klepalem sobie na WinXP. Plus tego taki ze moja szkola uczestniczy w programie MSDN AA i z tej okazji mam rejestrowany i legalny klucz do WinXP za "frajer". Ale ten niebiesko okienkowy okres mi sie skonczyl poniewaz dorobilem sie laptopa. Szmelc straszny, ale do klepania na zajeciach w javie wytarcza - gedit + javac rox smile.gif. Obecnie z win korzystam juz tylko kiedy potrzebny mi jest Photoshop CS 2. Oczywiscie mam go od 29 dni w wersji trial i bede musial niedlugo usunac wink.gif.

• 1 month later...

2. Jak pod linuksem uzyskac pliki wynikowe *.exe i czy to w ogole jest mozliwe. (czy mozna pod linuksem pisac dla Win)

mingw32 -> http://www.mingw.org/

Kompilujesz a pomocą: i586-mingw32msvc-gcc plik.c -o plik.exe dla języka C, a dla C++ będzie to i586-mingw32msvc-g++ plik.cpp -o plik.exe