@perl Napisano Październik 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2005 Witam, rzecza ktora by mi sie przydala jest przekierowanie zawartosci polecenia cat do schowka, tak bym samodzielnie nie muszial zaznaczac i kopiowac paru tysiecy linii, domyslam sie ze mozna to wykonac wysylajac do jakiegos urzadzenia, ale jakiego? cat wynik > /dev/??? dobrze mysle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 a do pliku nie wystarczy cat /dev/??? >/output Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 Sorry poprawiam to. Zrobiłem coś takiego: cat /etc/fstab > plik Następnie utworzyłem pusty dokument w za pomocą writera z OO o nazwie testowy. Kolejno tail -4 plik > testowy.ods Wypróbuj to (testowy.odt a nie ods. nie myślę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Październik 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 chyba nie do konca mnie zrozumieliscie, mam program ktory produkuje 10000 lini outputu i przekierowuje to do pliku zeby zachowac wyniki, jednak dla obrobki tych wynikow chcialbym to przekierowac do schowka a potem wkleic do arkusza czy innego programu robiacego wykresy, a nie chce mi sie wchodzic do edytora i zaznaczac wszystkie linie i je kopiowac zeby potem wkleic gdzies indziej, chcialbym uzyc jakiegos polecenia z konsoli jakie polecenie wydac zeby wyjscie programu kierowac do "schowka" ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Październik 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2005 (edytowane) Jeśli używasz KDE to: dcop klipper klipper setClipboardContents "`cat dni.txt`" EDIT: Sorki, teraz się kapłem, że masz Xfce :/ postaram się wymyślić coś innego. Edytowane Październik 18, 2005 przez ecik__ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi