Skocz do zawartości

Problm Z Php

Apache

Rekomendowane odpowiedzi

OK, php i apache sa zainstalowane.

Sytuacja pierwsza.

1. W katalogu /var/www/html/ jest plik index.html (bez kodu php)

2. Po wpisaniu w przegladarce Firefox lub IE strony 192.168.0.13 - strona wyswietla sie prawidlowo.

Sytuacja druga:

1. W katalogu /var/www/html/ jest plik index.php (taki sam jak powyzej index.html tylko dodana jest, lub nie, funkcja <?php phpinfo(); ?> )

2. Po wpisaniu w przegladarce Firefox lub IE strony 192.168.0.13 - wyswietla sie pusta strona (biała). Status jest - strona wczytana.

Pozdrawiam

W logach jest cos takiego, po wlaczeniu komputera i uruchomieniu strony.

[Wed Oct 19 08:37:58 2005] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/sbin/suexec)
[Wed Oct 19 08:38:02 2005] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Wed Oct 19 08:38:02 2005] [notice] Digest: done
[Wed Oct 19 08:38:02 2005] [notice] LDAP: Built with OpenLDAP LDAP SDK
[Wed Oct 19 08:38:02 2005] [notice] LDAP: SSL support unavailable
[Wed Oct 19 08:38:04 2005] [notice] mod_python: Creating 4 session mutexes based on 256 max processes and 0 max threads.
[Wed Oct 19 08:38:07 2005] [notice] Apache/2.0.52 (Fedora) configured -- resuming normal operations
[client 192.168.0.13] PHP Warning:  Unknown(/var/www/html/index.php): failed to open stream: Permission denied in Unknown on line 0
[client 192.168.0.13] PHP Warning:  (null)(): Failed opening '/var/www/html/index.php' for inclusion (include_path='.:/php/includes') in Unknown on line 0
[Wed Oct 19 09:00:24 2005] [error] [client 192.168.0.13] File does not exist: /var/www/html/favicon.ico

Zmienilem uprawnienia do index.php i dziala, ale dalej pozostaje ten ostatni error z favicon.ico (do ktorego jak mi sie wydaje nigdzi sie nie odwołuję)

Dzieki i pozdrawiam

dalej pozostaje ten ostatni error z favicon.ico (do ktorego jak mi sie wydaje nigdzi sie nie odwołuję)

Z tego co mi wiadomo, to ten plik odczytuje sam Apache, by pokazać w przeglądarce favikonkę → http://en.wikipedia.org/wiki/Favicon Jeśli Ci to niepotrzebne, to możesz się tym nie przejmować.

Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na te błędy z otwieraniem strumienia i includowaniem plików.