etz257 Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Witam! Mój problem jest nastepujący: Posiadam FC4x86_64 z kernelem 2.6.11-1 Próbowałem uruchomić neostrade po długim szukaniu informacji na temat jak to zrobić znalazlem moim zdaniem najleprzy opis tego (ponieważ wszystko punkt po punkcie robiłem i wszystkie komendy pasowały nie dostałem żadnego błędu) a link do tej stronki jest tutaj: http://www.linux-usb.org/SpeedTouch/fedora/index.html Jednak gdy uruchamiam kompa ponownie to dostaje komunikat: podnoszenie interfejsu ppp0 /etc/sysconfig/network-scripts/chat-ppp0 nie istnieje ifup-ppp dla ppp0 kończy działanie Czy ma ktos jakis pomysł co z tym zrobić? Googlowałem i szukałem ale nie znalazłem nic. Pliku /etc/sysconfig/network-scripts/chat-ppp0 nie ma u mnie bo szukałem i nie wiem co dalej zrobić. Pakiet ppp mam zainstalowany, instalowałem według opisu PPP Over ATM Z góry dzieki za odpowiedź pozdrawiam Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Provide TP czy NETIA ? Proponuję spróbować z opiem zamieszczonym na www.fedora.pl Pozdrawiam. PS. Dużo błędów dotyczących speedtouch-a było wyjaśnianych w sekcji "Połączenia z internet" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soleth Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 http://www.fedora.pl/index.php?option=cont...id=98&Itemid=34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etz257 Napisano Październik 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2005 Witam ponownie! Chciałem jeszcze dodać że: 1. Mam Neostrade z TPSA. 2. po zainstalowaniu fedorki modem mi wykrywa tzn w menadżerze urządzeń jest i świecą się obydwie lampki na zielono. Ale jak daje kinfiguracje internetu to moge wybrac tylko karte sieciową jeżeli chodzi o (_użądzenie_ → urządzenie) ORT przez które chce się łączyć z netem a mojego modemu nie ma do wyboru choć teoretycznie powinien być Jeżeli chodzi o opis instalacji modemu i neostrady ze stronki www.fedora.pl to nie dzialają mi nielture komendy np: lsusb ale już znalazłem na forum że brak mi paczki usbutils. Spóbuje zainstalować ta paczle i spórbuje jeszcze raz a o wynikach poinformuje Pozdrawiam i dziekuję za wszelką pomoc. No podziałało i wszystko śmiga:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi