neo_fox Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 właśnie zainstalowałe sobie nowe qemu z qkemu i musze się tym z Wami podzielić. Jestem pod taaaaaaaaaakim wrażeniem. Działa super. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soboc Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Udalo ci sie zainstalowac Windowsa XP czy Windowsa 2000. Ja XP jeszcze nie probowalem a z windowsem 2k mam taki problem ze nie chce sformatowac mi dysku wywala ze nosnik jest uszkodzony. Probowalem na wiele sposobow to obejsc ale narazie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 Chciał bym zauważyć że jest to forum linuksowe a na dodatek wątek jest o czym innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 MR_Frodo a rozumiesz znaczenie slowa Hyde Park, jesli tak to zrozumiesz dlaczego jest o czyms innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soboc Napisano Październik 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2005 A czemu nie Windows - jak bys migrowal sieci na Linuksa wiedzial bys do czego moze ci sie przydac. Takie rzeczy jak windows przez terminal czy na wrtualnej maszynie to bardzo przydatna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Październik 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Zainstalowałem Windows 98 SE. Moja maszynka w2k czy XP raczej nie da rady. Poza tym szkoda mi tylle miejsca na dysku wykradzionego Linuksowi ... windowsem 2k mam taki problem ze nie chce sformatowac mi dysku wywala ze nosnik jest uszkodzony. Probowalem na wiele sposobow to obejsc ale narazie nic. Czytałem coś o tym na forum Qemu. Chyba jest jakaś łatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Ja mam qemu lecz bez kqemu bo nie moge zainstalować zawsze przy kompilacji są błędy Jeżeli zaś chodzi o instalacje windowsa xp pod qemu to zawsze udaje sie mi zainstalować lecz po instalacji lipa. inne systemy działają dobrze (win 95, 98SE, ME, 2000, mandreake, fedora, suse - te testowałem). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Październik 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 a jaką wersje Qemu instalujesz? I jakie masz błędy na jakim systemie (FC4) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Frodo Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 MR_Frodo a rozumiesz znaczenie slowa Hyde Park, jesli tak to zrozumiesz dlaczego jest o czyms innym mea kulpa nie jestem w temacie emulatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2005 Ja mam qemu lecz bez kqemu bo nie moge zainstalować zawsze przy kompilacji są błędy Tu masz nawet paczkę źródłową jakbyś chciał przekompilowac na x86_64 → http://fedoranews.org/tchung/qemu/0.7.2/fc4/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Październik 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2005 Ok, opisałem znowu wszystko Jakby kogoś interesowało zapraszam do poczytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiewball Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 Zainstalowałem qemu przez (_yum'a_ → yuma) ORT. Ściągnąłem rpm z kqemu stąd Zainstalowałem Win. XP problem jednak w tym, że akcelerator nie działa. Dostaje info że w nie znalazł go w /dev/... Czy po instalacji trzeba jeszcze zrobić coś dodatkowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 @kiewball - Sorki, za off topic. Rozumiem, że Ty to hobbystycznie, żeby sie czegoś nauczyć? Bo jeśli do pracy, to poleciłbym instalację VMware Server. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiewball Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 @kiewball - Sorki, za off topic. Rozumiem, że Ty to hobbystycznie, żeby sie czegoś nauczyć? Bo jeśli do pracy, to poleciłbym instalację VMware Server. Zgadza się hobbystycznie. Wiem, że VMware jest dużo lepszy, ale mam kosmiczne problemy z instalacją VMware. Powinieneś pamiętać bo dużo się wypowiadałeś na ten temat odpowiadając na moje posty. Poczekam na Fedore 7, tam nie powinno być już problemów z wirtualizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 [...]dużo się wypowiadałeś na ten temat odpowiadając na moje posty.No tak mi się wydawało, stąd pytanie. Poczekam na Fedore 7, tam nie powinno być już problemów z wirtualizacją.Odpalenie VMware i wirtualizacja Fedory nie mają ze sobą nic a nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi