suchar Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Czy zna ktoś rozwiązanie następującego problemu: uzywam fedory jako serwera plików, gdy na końcówce (na windowsie) odpalam mc w putty rozjeżdżaja sie linie, obraz jest nieczytelny. Sama konsola pracuje prawidłowo problem jest tylko przy midnight commanderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 zanim odpalisz mc to wpisz w konsoli LANG=C i zobacz czy to pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchar Napisano Październik 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2005 Dzięki zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalpilch Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Ja mam taki sam problem i polecenie LANG=C działa tylko jest czy szansa zrobić to jakoś, żeby mc był po polsku a nie po angielsku bo jak zauważyłem to polecenie zmienia mi język. Zależy mi na tym aby inni ludzie logujący sie na ten komp nie musieli wydawać takiego polecenie i zeby mieli mc po polsku. Da się to zrobić???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaLeC Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 wg mnie to w putty w windows póżniej translation trzeba ustawić sposób kodowania na utf-8 i krzaki z mcaka powinny zniknać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalpilch Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Jestes wielki!!! Pomogło. DZIEKI!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi