kubek Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Witam Mam dziwny problem z katalogiem : /mnt/windows (zamontowałem do tego katalogu osobną partycję FAT ) W fstab mam : /dev/hda5 /mnt/windows auto defaults 0,0 W mtab : /dev/hda5 /mnt/windows vfat rw 0 0 Problem w tym że na tak zamontowanej partycji nie mogę zapisać nic nie będąc rootem Nawet jako root nie mogę chmodem dać praw 777 , niby robi, nic nie brzęczy a okazuje sie że nic nie zmienił Probowałem chmod -R 777 /mnt/windows i nic to nie daje Co mogłem zj...ać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Zmień linijkę w fstabie tak aby była podobna do poniższej: /dev/hda5 /mnt/windows vfat user,auto,rw,umask=000 0 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek Napisano Październik 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Dzięki wielkie sebOOl. DZIAŁA !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 zamiast "user" daj "users" - wtedy wszyscy uzytkownicy w systemie beda mogli dowolnie montowac/odmontowywac ta partycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi