blazejwiecha Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 Uzywacie tego programu ??? ja go zainstalowałem z pakietu rpm mam niestety jeden kłopot z nim ... po jakichs 5 minutach blokuje połaczenie z netem na komputerach klientów i nie bardzo wiem co moze byc jeo przyczyną powiedzcie czego powinienem szukać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 Nie używam tego, ale naczytałem się sporo niepochlebnych opisów tego programu np. tu Pozatym chyba nie jest zbyt aktywnie rozwijany. Za to miałem kiedyś doczynienia ze Snort-em, i ten program wygląda całkiem fajnie. Jest do niego plugin, który interuje go z iptables, dzięki czemu oprócz wykrywania da się też blokować podejżane połączenia, i to niekoniecznie na stałe, jak w portsentry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Październik 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 odpaliłem snorta ... ale nie bardzo czaje co to i jak to sie je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Październik 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2005 odpaliłem snorta ... ale nie bardzo czaje co to i jak to sie je http://pl.docs.pld-linux.org/uslugi_snort.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axeland Napisano Listopad 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2005 Witam serdecznie napisz jak skonfigurowałeć porsentry jest to opisane w dokumenteacji jak należy go skonfigurowaćw zależności od wymagań i statusu bezpieczeństwa , zobacz w logach portsentry jaki host (adres IP został zablokowany ) i dlaczego , chodzi o to że jakiś program kożysta z monitorowanego portu przez portsentry i po iluś połączeniach dodawany jest taki adres IP do Iptables bądz do ipchans-ów (w zależności jakiego filtrowania używasz ) Moim zdaniem musisz go tylko odpowiednio skonfigurować i przeczytać uważnie dokumentację man . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi