Skocz do zawartości

Kdevelop & Code Completion

!Ci

Rekomendowane odpowiedzi

Heheh napisalem wczoraj juz ten temat dzisiaj sprawdzam a jego nie ma smile.gif Pewnie zgralem sie w czasie jak byly problemy z MySQL.

Zreszta do rzeczy, takie male pytanie zwiazane z uzupelnianiem kodu w KDevelop. W ustawieniach projektu -> Specyficzne dla C++ -> uzupelnianie kodu dodalem do "bazy do uzupelniania kodu" biblioteke QT. Problem w tym ze gdy chce uzyc funkcji uzupelniania kodu dla QT (ctrl+spacja) nic sie nei dzieje. Sama funckja dziala tylko nie w tym przypadaku.

Sa z nia takie problemy czy ja jeszcze nie jestem obeznany w tym IDE.

A tak BTW w czym piszecie??? Pewnie niektorzy napisza ze w konsoli tongue.gif

No dobra dziala ale nie tak jakbym chcial i dlatego nie zauwazylem dzialania.

Ok wyrzuca mozliwe metody, typy, itp... ALE robi to gdy juz zadeklarujemy jakis obiekt, tzn. pisze QApplication i juz w momencie pierwszego pisania tego typu danych chce miec mozliwosc jego wyboru zanim skoncze pisac.

Macie to w ten sposob ustawione???

Ale pamiętam, iż nie miałem takiej możliwości, o której mówisz.

No wlasnie i teraz sie zastanawiam czy (_wogole_ → w ogóle) ORT nie ma tu takiej opcji czy po prostu trzeba ja sobuie jakos samemu ustawic...

Code completion zawart w kdevelop raczej nie powinien miec problemu z czyms takim tylko teraz pytanie JAK?? wink.gif

Nie jest to opcja niezbedna, ale dosyc ulatwiajaca zycie... Ja nie lubie kuc na pamiec... tongue.gif