@Sorror Napisano Listopad 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2005 Co za dzień Dosyć dawno temu byłem właścicielem nieznanego szerzej problemu - w apletach javy nie mogłem wpisywać tekstu. Nikt na świecie nie zna niestety jego rozwiązania W każdym razie pewnego razu zniknął, ot co, po updacie i instalce wszystkiego związanego z javą (yum update install java*). Po wczorajszym crashu systemu i częściowej reinstalce problem powrócił. Spróbowałem ponownie tej cudnej szamańskiej metody "może znów zadziała" Niestety yum też już mnie nie lubi: Error: missing dep: jms for pkg javagroups Powiem szczerze: nie mam pojęcia czegóż brakuje. Google również nie poleca mi żadnej paczki/whatever. Być może ktoś obeznany lepiej z pakietami/javą będzie w stanie pomóc. Od ponad 50 godzin jestem na nogach i powoli tracę siły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Dosyć dawno temu byłem właścicielem nieznanego szerzej problemu - w apletach javy nie mogłem wpisywać tekstu. Nikt na świecie nie zna niestety jego rozwiązania W każdym razie pewnego razu zniknął, ot co, po updacie i instalce wszystkiego związanego z javą (yum update install java*). Ale, ale... jesli jave instalujesz yumem to korzystasz z gcj. Ta open-source'owa java jest jednak caly czas rozwijana i nie dziwilbym sie jakby cos nie chodzilo. Masz Ty w ogole jave od Suna? W Operze mozesz sprawdzic jakiej Javy uzywasz w Java Console (Tools/Advanced/Java Console). W FF to nie wiem. Daj linka do appletu - czasem zdarzaja sie jeszcze jakies stare syfy pisane wylacznie dla ms-java. Po wczorajszym crashu systemu i częściowej reinstalce problem powrócił. Spróbowałem ponownie tej cudnej szamańskiej metody "może znów zadziała" Niestety yum też już mnie nie lubi: Error: missing dep: jms for pkg javagroups Pakiet do jms znajdziesz na jpackage.org. Mozesz sobie repozytorum do yum podlaczyc jak masz ochote. Jms to api do komunikacji asynchronicznej realizowanej np. w sieci albo miedzy procesami. Pozdrawiam, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Eh tyle to i ja wiem Problem w tym, iż ta paczuszka o nazwie jms nic nie zmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Listopad 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2005 Eh tyle to i ja wiem Problem w tym, iż ta paczuszka o nazwie jms nic nie zmienia. JavaGroups (czyli biblioteda do multicastow) moze wykorzystywac JMS jako protokol - stad ta zaleznosc miedzy pakietami. Z appletami nie ma to nic wspolnego. Probowales moze z konsoli appletviewerem? A jak dziala gcj z gcjpluginem w przegladarce? Z pozdrowieniami, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 A jak dziala gcj z gcjpluginem w przegladarce? Tu mam problem. Zassałem gcjplugin, configure & make & makeinstall i... i nie za bardzo wiem co dalej. Dołączona dokumentacja niezbyt wiele mi mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montresol Napisano Listopad 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Tu mam problem. Zassałem gcjplugin, configure & make & makeinstall i... i nie za bardzo wiem co dalej. Dołączona dokumentacja niezbyt wiele mi mówi Utworzyly sie jakies pliki typu javaplugin_jni.so? Moze starczy zrobic dowiazania do katalogu z pluginami w FF? Poszukalem troche w Javowej Bug Database i rzeczywiscie - cos jest na rzeczy (np. to). Jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy to moze sprobowac z najnowszymi unstable snapshotami javy [1.6, codename: Mustang]. Moze zalatali. https://mustang.dev.java.net/ Pozdrawiam, montresol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2005 Niestety, po żadnych .so ani śladu. Spróbuję z mustangiem, w sumie wielkim problemem to dla mnie nie jest. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi