miki.pl Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Witam, Chciałem usunąć pewne procesy, które uruchamiane są przy starcie systemu np. Bluetooth, Sendmail. Wiem, że moge je zatrzymać poprzez polecenie /etc/init.d/bluetooth stop ale muszę to robić za każdym uruchomieniem systemu. Jaka mogę je zatrzymać na stałe lub całkowicie usunąć? PS. Nie posiadam X-ów, wiec proszę o polecenia w trybie tekstowym. Pozdrawiam Miki -- Fedora Core 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 ntsysv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Listopad 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2005 Chciałem usunąć pewne procesy, które uruchamiane są przy starcie systemu np. Bluetooth, Sendmail. Wyłączenie Sendmaila to zły pomysł. Nie bedziesz wtedy dostawał na konto roota informacji o stanie systemu. Wiem, że moge je zatrzymać poprzez polecenie /etc/init.d/bluetooth stop To jest dłuższy sposób. Prościej jest napisać: service bluetooth stop Na Twoje pytanie już odpowiedział Raven :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi