nczita Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Chce napisać wielomodułowy program w C. I chce go kompilować komendą make. Znalazłem dobry opis jak to zrobić Tu W zrobiłem dokładnie tak jak tam jest to opisane w podpunkcie 6.3, i oto co dostaje w terminalu : $ make gcc -Wall -ansi -pedantic hw_hello.c /usr/lib/gcc/i386-redhat-linux/3.4.4/../../../crt1.o(.text+0x18): In function `_start': : undefined reference to `main' collect2: ld returned 1 exit status make: *** [hw_hello.o] Błąd 1 Nic z tego nie rozumiem, może ktoś się na tym zna i potrafi mi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Listopad 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2005 Może po prostu zapomniałeś o main? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nczita Napisano Listopad 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2005 Znalazlem blad, nie dopisalem opcji -c w jednej z lini , ale dzieki za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi