clown Napisano Listopad 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2005 jak zainstalowac flashplayera dla firefoxa? problem polega na tym, ze wyskakuje komunikat, ze flashplayer nie jest dla platformy 64bit? czy jest jeszcze jakas szansa na surfowanie po czymkolwiek chce? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 Ściągnij najnowszą wersje Firefox 1.5 i przez nią zainstaluj flasha. Będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojotte Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 czy któs moze powiedzięc jak mam zainstalowac ta nową wesje firefoxa?? ściągnołme żródło i nie mam pojhęcia co z tym robić, nie wiem jak to sie aktualizuje i powiedzcie jeszcze ja mam zainstalować wirtualna maszyne javy do firefoxa na FC4 (64-bit) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Grudzień 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2005 powiedzcie jeszcze ja mam zainstalować wirtualna maszyne javy do firefoxa na FC4 (64-bit) W pliki README masz cały opis instalacji. ftp://ftp.tux.org/pub/java/JDK-1.4.2/amd64/02/ czy któs moze powiedzięc jak mam zainstalowac ta nową wesje firefoxa?? Jak masz czas to poczekaj z 2 dni aż zrobią paczki pod 86_64 rpm (ja tam czekam) A jak już wyjdą paczki to zainstaluj je yum-em yum install firefox Ale przed instalacją yum-em skonfiguruj go http://faq.fedora.pl/#installsoftware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 Ściągnij najnowszą wersje Firefox 1.5 i przez nią zainstaluj flasha. Będzie działać. niestety mnie nie udało się odpalić flasha w firefoxie 1.5. Próbowałem ręcznie instalować, kopiując gdzie trzeba co trzeba. Potem próbowałem zrobić to poprzez firefoxa i efekt był taki sam czyli nie działało. W wersji 1.0.7 wszystko śmigało. Poczekam chyba na paczki i użyję yuma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 Flash też działa z wersją binarną. Sam sprawdzałem. Tylko że ja instalowałem flasha przez firefoxa, nie bawiłem sie jakieś kopiowania itp W wersji 1.0.7 wszystko śmigało. Ciekawe jak to zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 zainstalowałem wersję 32 bitową na systemie 64 i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojotte Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 patrzylem tam gdzie trzeba ale wszedzie było tylko [ is not available for AMD64 at this time. lub not available a żadnych instrukcji tam nie znalazłem i prosze o instrukcji na pozoimie zerowym a polecenia rozlożne na czynniki pierwsze:) bo ja od niecałoego miesiąca bawie sie linuxem i myslałem ze tylko z windowsami jest problem jak sie zainsatluje za nowy system i brakuje oprogramowania do niego ;/ pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2005 Ściągnij najnowszą wersje Firefox 1.5 i przez nią zainstaluj flasha. Będzie działać. Jak już napisano działać nie będzie. Wspaniałomyślnie macromedia nie wszystkie programy wydaje w wersjach dla Linuksa. Jeszcze bardziej wspaniałomyślne jest to, że żadnego programu nie wydaje w wersji 64-bitowej, pomimo wielu próśb i narzekań. http://ask.slashdot.org/article.pl?sid=05/...2&tid=185&tid=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 u mnie po kilku chwilach słabości zaczęło działać...a działa dlatego, że firefox dostępny na stronie mozilli to jest wersja 32 bit więc wszystkie pluginy są też 32 bit...i wracam do punktu wyjścia czyli mam na 64 bitowym systemie 32 bitową przeglądarkę a flash nie ruszy na 64 bitach co było powiedziane wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojotte Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 tylko czy ktoś mi może łaskawie powiedziec jak mam zaktualizować tego firefoxa do wersji 1.5???? ściagnąłem firefox-1.5.tar.gz, rozpakowałem i nie mam pojęcia co z tym zrobić, jak to uruchomić i zautalizować czy ktoś mógłby dać instrukcje krok po kroku co mam zrobić ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 tego się nie instaluje, to co zassałeś odpala bezpośrednio z katalogu w którym jest to rozpakowane. Uruchamiasz to poleceniem ./firefox oczywiście musisz być w katalogu gdzie rozpakowałeś paczkę. w wypadku tej wersji wszystkie pluginy instalowane są do katalogu $HOME/.mozilla/plugins/ Flash możesz bez problemu zainstalować popzez firefoxa każąc mu samemu pobrać wtyczkę. Instrukcje co do javy i acrobata są na tej stronce tutaj powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 A potem tylko podmieniasz adres pliku przeglądarki w panelu Gnome/KDE (banalnie proste) tak żebyś nie musiał bawić się konsolą tylko klikał na ikonkę i masz pełnowartościową przeglądarkę. Potem jeszcze kilka pluginów i smile . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Jest mały ząk jak się zainstaluje firefox-a z firefox-1.5.tar.gz to flash będzie chodził ale za to Java nie . A żeby Java chodziła trzeba zainstalować firefox-a 86_64 i chodzi ale za to flash nie chodzi. Porąbane na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 Ja używam Javy w "czystej" Mozilli, bo w Firefoxie jest to porąbane dość mocno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi