Skocz do zawartości

Plug-ins Dla Firefoxa Na Platformie 64bit

clown

Rekomendowane odpowiedzi

powiedzcie jeszcze ja mam zainstalować wirtualna maszyne javy do firefoxa na FC4 (64-bit)

W pliki README masz cały opis instalacji.

ftp://ftp.tux.org/pub/java/JDK-1.4.2/amd64/02/

czy któs moze powiedzięc jak mam zainstalowac ta nową wesje firefoxa??

Jak masz czas to poczekaj z 2 dni aż zrobią paczki pod 86_64 rpm (ja tam czekam)

A jak już wyjdą paczki to zainstaluj je yum-em

yum install firefox

Ale przed instalacją yum-em skonfiguruj go http://faq.fedora.pl/#installsoftware

Ściągnij najnowszą wersje Firefox 1.5 i przez nią zainstaluj flasha. Będzie działać. cool.gif

niestety mnie nie udało się odpalić flasha w firefoxie 1.5. Próbowałem ręcznie instalować, kopiując gdzie trzeba co trzeba. Potem próbowałem zrobić to poprzez firefoxa i efekt był taki sam czyli nie działało.

W wersji 1.0.7 wszystko śmigało.

Poczekam chyba na paczki i użyję yuma.

patrzylem tam gdzie trzeba ale wszedzie było tylko [ is not available for AMD64 at this

time. lub not available a żadnych instrukcji tam nie znalazłem i prosze o instrukcji na pozoimie zerowym a polecenia rozlożne na czynniki pierwsze:)

bo ja od niecałoego miesiąca bawie sie linuxem i myslałem ze tylko z windowsami jest problem jak sie zainsatluje za nowy system i brakuje oprogramowania do niego ;/

pozdrowienia

Ściągnij najnowszą wersje Firefox 1.5 i przez nią zainstaluj flasha. Będzie działać.  cool.gif

Jak już napisano działać nie będzie. Wspaniałomyślnie macromedia nie wszystkie programy wydaje w wersjach dla Linuksa. Jeszcze bardziej wspaniałomyślne jest to, że żadnego programu nie wydaje w wersji 64-bitowej, pomimo wielu próśb i narzekań.

http://ask.slashdot.org/article.pl?sid=05/...2&tid=185&tid=4

u mnie po kilku chwilach słabości zaczęło działać...a działa dlatego, że firefox dostępny na stronie mozilli to jest wersja 32 bit więc wszystkie pluginy są też 32 bit...i wracam do punktu wyjścia czyli mam na 64 bitowym systemie 32 bitową przeglądarkę dry.gif

a flash nie ruszy na 64 bitach co było powiedziane wyżej

tylko czy ktoś mi może łaskawie powiedziec jak mam zaktualizować tego firefoxa do wersji 1.5???? ściagnąłem firefox-1.5.tar.gz, rozpakowałem i nie mam pojęcia co z tym zrobić, jak to uruchomić i zautalizować sad.gif

czy ktoś mógłby dać instrukcje krok po kroku co mam zrobić ???? question.gif

tego się nie instaluje, to co zassałeś odpala bezpośrednio z katalogu w którym jest to rozpakowane.

Uruchamiasz to poleceniem

./firefox

oczywiście musisz być w katalogu gdzie rozpakowałeś paczkę.

w wypadku tej wersji wszystkie pluginy instalowane są do katalogu $HOME/.mozilla/plugins/

Flash możesz bez problemu zainstalować popzez firefoxa każąc mu samemu pobrać wtyczkę. Instrukcje co do javy i acrobata są na tej stronce tutaj

powodzenia

A potem tylko podmieniasz adres pliku przeglądarki w panelu Gnome/KDE (banalnie proste) tak żebyś nie musiał bawić się konsolą tylko klikał na ikonkębiggrin.gif i masz pełnowartościową przeglądarkę. Potem jeszcze kilka pluginów i smile biggrin.gif. Pozdrawiam.

Jest mały ząk jak się zainstaluje firefox-a z firefox-1.5.tar.gz to flash będzie chodził ale za to Java nie . A żeby Java chodziła trzeba zainstalować firefox-a 86_64 i chodzi ale za to flash nie chodzi. laugh.giflaugh.giflaugh.gif Porąbane na maxa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...