Skocz do zawartości

Wine I Epsxe W Linuksie

XAL

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam taki problem bo ściągnąłem sobie emulator PSX (linuksową wersje) i mam już biosa i wszystkie wtyczki, ale gdy klikam przycisk "konfiguruj" np. chcąc skonfigurować wtyczke graficzną to nic sie nie dzieje. jakby tego było mało to gdy próbuję odpalić jakąś gre to otwiera sie okno gry i (_odrazu_ → od razu) ORT zamyka cały program sad.gif wie ktoś jak temu zaradzić? co do wine to mam taki problem ze sciągnąłem sobie repozytorium jedno dla fc4 z oficjalnej strony wine, tylko jedno bo sądziłem ze inne są niepotrzebne. gdy już zainstalowałem wine z tej paczki to próbuję go otworzyć no i przez chwile zdaje sie ze coś sie dizeje i sie otwiera, ale w efekcie nic sie nie dzieje. co z tym zrobić? huh.gif

• 3 weeks later...

witam. mam taki problem bo ściągnąłem sobie emulator PSX (linuksową wersje) i mam już biosa i wszystkie wtyczki, ale gdy klikam przycisk "konfiguruj" np. chcąc skonfigurować wtyczke graficzną to nic sie nie dzieje. jakby tego było mało to gdy próbuję odpalić jakąś gre to otwiera sie okno gry i (_odrazu_ → od razu) ORT zamyka cały program sad.gif wie ktoś jak temu zaradzić?

Polecam tego linka: ePSXe howto. U mnie bylo podobnie ale po zastosowaniu tych wskazowek epsxe ruszył.

• 2 weeks later...

ja miałem zainstalowane wine, tylko ze jak nie wiedziałęm co z tym zrobić to wywaliłem tongue.gif gdy odpalam epsxe w konsoli i wybieram konfiguracje pluginu graficznego np. to mi w konsoli pojawia się ze nie znalazło pliku konfiguracyjnego pluginu, ale on jest:|

Co do epsxa proponuje zassać sobie 2 rpm-y: epsxe oraz epsxe-plugins. Instalacja bezproblemowa i nie trzeba się bawić z pluginami. Wczesniej mialem problem z wydajnoscia - mimo mieszania w configu ciagle wszytsko wolno chodzilo. W rpm-owej wersji zniknęło jak ręką odjął.

Problem występuje jednynie przy odpalaniu obrazów płyt (same płyty działają ok). Plugin CD Mooby Linux nie chce się zainstalować i powoduje błędy. Ktoś zna może inny program lub sposób?

• 5 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...