XAL Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 witam. mam taki problem bo ściągnąłem sobie emulator PSX (linuksową wersje) i mam już biosa i wszystkie wtyczki, ale gdy klikam przycisk "konfiguruj" np. chcąc skonfigurować wtyczke graficzną to nic sie nie dzieje. jakby tego było mało to gdy próbuję odpalić jakąś gre to otwiera sie okno gry i (_odrazu_ → od razu) ORT zamyka cały program wie ktoś jak temu zaradzić? co do wine to mam taki problem ze sciągnąłem sobie repozytorium jedno dla fc4 z oficjalnej strony wine, tylko jedno bo sądziłem ze inne są niepotrzebne. gdy już zainstalowałem wine z tej paczki to próbuję go otworzyć no i przez chwile zdaje sie ze coś sie dizeje i sie otwiera, ale w efekcie nic sie nie dzieje. co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 A co wypisuje na konsoli? W obu przypadkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 no, ja nie otwieram tego w konsoli. epsxe otwieram normalnie, za pomocą ikony, a wine to nie stworzyło sobie żadnych ikon więc otwieram za pomocą polecenia "Uruchom" czy jak tam ono sie nazywało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Więc zacznij uzywać tego na konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 zapewne próbuje uruchomić wine komenda "wine" myśląc że się jakiś graficzna nakładka uruchomi na wine wine się uruchamia "wine nazwa_programu.exe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Grudzień 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2005 Adi... ale ja nie mogę (_wogle_ → w ogóle) ORT samego wine odpalić. a jak odpalić epsxe w konsoli? jaka jest od tego komenda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Grudzień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2005 dla ulatwienia odpal mc pod konsolą wejdz do katalogu gdzie masz program exe i uruchom go "wine nazwa_programu.exe" ale mozna tez to zrobic przez krusadera, emelFM2 lub inną przeglądarke plików dodatkowo polecam wine tools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 Jak sobie z XAL'em uciąłem pogawędke na PW, to wyszlo, że nie ma nawet tego wine. Więc najpierw musiałby go zainstalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Grudzień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2005 no tak a my się męczymy:)) polecam sciagnac wine z glownej strony bo w repo. chyba jest jakas stara wersja i nie dziala z wine tools. To juz tak apropos jak sobie bedzie go instalowal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Grudzień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2005 witam. mam taki problem bo ściągnąłem sobie emulator PSX (linuksową wersje) i mam już biosa i wszystkie wtyczki, ale gdy klikam przycisk "konfiguruj" np. chcąc skonfigurować wtyczke graficzną to nic sie nie dzieje. jakby tego było mało to gdy próbuję odpalić jakąś gre to otwiera sie okno gry i (_odrazu_ → od razu) ORT zamyka cały program wie ktoś jak temu zaradzić? Polecam tego linka: ePSXe howto. U mnie bylo podobnie ale po zastosowaniu tych wskazowek epsxe ruszył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Styczeń 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2006 ja miałem zainstalowane wine, tylko ze jak nie wiedziałęm co z tym zrobić to wywaliłem gdy odpalam epsxe w konsoli i wybieram konfiguracje pluginu graficznego np. to mi w konsoli pojawia się ze nie znalazło pliku konfiguracyjnego pluginu, ale on jest:| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Co do epsxa proponuje zassać sobie 2 rpm-y: epsxe oraz epsxe-plugins. Instalacja bezproblemowa i nie trzeba się bawić z pluginami. Wczesniej mialem problem z wydajnoscia - mimo mieszania w configu ciagle wszytsko wolno chodzilo. W rpm-owej wersji zniknęło jak ręką odjął. Problem występuje jednynie przy odpalaniu obrazów płyt (same płyty działają ok). Plugin CD Mooby Linux nie chce się zainstalować i powoduje błędy. Ktoś zna może inny program lub sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Luty 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2006 no zassałem, ale pluginie Soft skacze mocno :/ wygaszacz ekranu z opengl też skacze. z tego co sie orientuje to nie mam aktywnej akceleracji 3d :/ sterowniki mam, ale nie pomogły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Luty 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2006 Mi to kiedyś poszło na Fedorce. Ale nie pamiętam jak to zrobiłem. Poszukaj jakieś info w internecie o instalacji ePSXe'a linuksowego. Jest chyba nawet na NewbieLinux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi