Skocz do zawartości

Jak Nagrywać W Fedorze?

el35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem. Nie mogę nagrywać z zewnętrznnych źródeł, nie wiem jak to uruchomić. Mam program Audacity. Otwiera mi wszystko i odtwarza ale z zewnętrznych źródeł nie chce nagrywać. Dźwięk słychać np. z wejścia mikrofonowego. Nie wiem co przestawić. Próbowałem arts-em ale wtedy audacity (_wogóle_ → w ogóle) ORT przestał reagować. Szukam od tygodnia rzezowych informacji i nic nie mogę znaleźć. Pomóżcie.

hmm

nie wiem z jakich źródeł chcesz nagrywać dokładnie, ale przypuszczam że musisz poprzestawiać suwaki w regulacji głośności. tzn klikasz Aplikacje/Multimedia/Regulacja Głośności/Nagrywanie i odznaczyć np: Line In i przesunąć suwak na głośność jaką chcesz.

Ewentualnie kliknąć na opcje i tam pokombinować z ustawieniami

lamo.gif

Pozdrawiam

No obsługiwać mikser to potrafię, udało się nawet z konsoli. Problem leży gdzie indziej. Opcje przestawiałem różne w mikserze. Nagrywam ze źródeł zewnętrznych, Line in 1 Line in 2 Aux Mic. Wiem, że w Mandraku problemu nie było (ale tam chyba też nie ma aRtsa). Prawdopodobnie w jakimś narzędziu konsolowym odnośnie konfiguracji DSP karty, może sterownika ALSY coś jest ale jeszcze jestem za głupi i nic nie odkryłem. Alsaconf nie działa, sndconfig nie działa a nie wiem co ręcznie "pogrzebać" w alsa.conf . Przeczytałem wszystko co się da na stronie alsaproject-u i nic. Szukam jakiegoś fachowca co pomoże. Karta dźwiękowa to SB Live! na EMU10K1