Andrzej Orkan Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Szukam firefoxa 1.5 PL. Nie ma go w yum. Mam livna, updaes-released, extras, base, freshrpms z tych podstawowych. Trzeba zaczekać czy moze jest juz dostepny przez jakies inne repo? Dziex, Orkan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Trzeba zaczekać czy moze jest juz dostepny przez jakies inne repo? Narazie nie ma ff 1.5 w żadnym stabilnym repo fedory. Jeśli chcesz go już teraz używać to najprotszym wyjściem jest pobranie gotowych wersji binarnej ze strony http://getfirefox.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Tak ten temat juz byl poruszany chodzi o polityke tworcow systemu (duze zmiany w oprogramowaniu - w wersjach wprowadzane bezposrednio w nowej wersji systemu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A co to za problem ściągnąć Firefoxa ze stronki? Nawet nie musi go być w repo:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A co to za problem ściągnąć Firefoxa ze stronki? Nawet nie musi go być w repo:] Problem żaden, jest to kwestia podejścia do instalacji oprogramowania i utrzymywania porządku w systemie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Nie no ten post to już trochę przesada. Ja mam Firefoksa w wersji 1.5 po polsku ściągniętego z www.firefox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A co to za problem ściągnąć Firefoxa ze stronki? Nawet nie musi go być w repo:] Problem żaden, jest to kwestia podejścia do instalacji oprogramowania i utrzymywania porządku w systemie.. Instalując ze źródeł nadal można mieć porządek w systemie:] Od usera wszystko zależy, nie od oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Instalując ze źródeł nadal można mieć porządek w systemie:] Od usera wszystko zależy, nie od oprogramowania. Ale po ściągnięciu i rozpakowania fx, wystarczy w jego katalogu wpisać ./firefox lub klinkąc ten plik myszą Żadnej kompilacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Instalując ze źródeł nadal można mieć porządek w systemie:] Od usera wszystko zależy, nie od oprogramowania. Jasne, gorzej gdy nie ma jak odinstalować Tylko nie mów że to można napisać - nie po to ściągasz źródła żeby pisać program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Po 1. No... ale toź to nic nie ma do odinstalowywania wielkiego jeśli tylko user ma porządek w systemie. Po 2. To jest właśnie wielka zaleta Open Source: jeśli ci czegoś brakuje to możesz to sobie dopisać do programu:] Dla mnie rpm-y są dobre dla bardzo początkujących (kilk myszą i już, chociaż jak napisał lszk w firefoxie jest podobnie), to już jeśli ktoś choć troszkę się zna to IMO nie ma żadnych problemów z instalacją ze źródeł i może stawiać je na równi z paczkami:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Po 1. No... ale toź to nic nie ma do odinstalowywania wielkiego jeśli tylko user ma porządek w systemie. No i tak masz zainstalowany ten system i on sobie jest, a aktualizacja? Po 2. To jest właśnie wielka zaleta Open Source: jeśli ci czegoś brakuje to możesz to sobie dopisać do programu To możesz zawsze (jeżeli tylko potrafisz programować, tylko - bagatela) i nic wspólnego z Open Source nie ma.. A to że nie zwracasz uwagi na żadne inne zalety narzędzi do zarządzania oprogramowaniem (jak np. rpm) poza łatwością instalacji to już jest Twój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Ad do po 1:D : No aktualizacja np. yumem jest ładnie paczkowana a jeśli czegoś nie ma w paczkach to zawsze możesz sobie ją tak ładnie poukładać że będzie tak jakby to paczki były:] Ad do po 2 : No to jest akurat domena Wolnego Oprogramowania, że dostajesz z aplikacją kod i robisz z nim co chcesz. heh.. To nie jest tak że nie zwracam uwagi na zalety rpmków itp. (gdyby nie one to bym leżał i kwiczał), ale chcę zwrócić uwagę na to że bez nich da się żyć, a inne metody też są dobre:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Tak dobre, a nawet najlepsze - jeżeli tylko standardowego (_rpma_ → RPM-a) ORT nie ma, ponieważ jak sam piszesz inaczej byśmy leżeli i kwiczeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Ja mam stąd : http://www.mtl2002.net/firefox/firefox-1.5/ Zaktualizowałem tylko wcześniej libstdc++ Paczka była robiona z taka optymalizacją : -O2 optimization flag set, and one tiny little change to the font ordering in the mathml css file Cały temat jest na fedoraforum.org Pozdro, u mnie działa dobrze bez problemów i szybciutko się uruchamia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Co do RPM-ów i źródel to można to łatwo pogodzić. Ja np. z każdego skompilowanego źródla robię rpm, bo tak jest wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi