rekah Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Mam problem z dzwiekiem (Conexant CX20468-31 AC97) pod fedora core 4 na compaq Presario V2312US po prostu nie ma dzwieku, nie wykrywa dzwiekowki (czy tez sterowniki sa zle) w alsie nie mam do wyboru tej dzwiekowki, na necie znalazlem inne drivery (linuxant), nie dzialaja :/ , probowalem tez na (atiixp) i nic za to na (snd-atiixp-modem) laduje server dzwieku ale dzwiekowka jest wylaczona, tak jak by dzialala ale nie do konca. Przeczytalem forum z tematyka dzwieku w Linuksie i dalej nie mam pomyslu co tu poczac zeby dzwiek jednak byl :[ ... prosze pomozcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 siema. miałem ten sam problem. odpal kmix, jest w multimediach albo masz go w prawym dolnnym rogu ekranu. wybierz pokaż okno miksera, a potem ostatnią zakłądkę, u mnie to się nazywa switches, zaznacz lub odznacz external amplifier. powinno zadziałać, u mnie poszło a mam tego samego lapka pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekah Napisano Grudzień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 , a nie wiesz jak to zrobic w gnome ???? i jeszcze jedno pytanie, podeslal bys mi twoj config z jadra ? Ja sobie skompilowalem ale mam przeczucie ze czegos brakuje no i jeszcze jest kwestia wi fi, touch pada (dziala w tej samej chwili co mysz na usb i przy pisaniu jest to nie wygodne, da sie wlaczyc ale juz sie nie da wylaczyc), przyciski multimedialne, stery ati (jak na moj gust jest ok, ale w wlasciwosciach pisze ze unknown),no i bardzo przydatna rzecz (a raczej jej brak) stan bateri, jak sobie z tym wszystkim poradziles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 pomocnych aplikacji możesz poszukać na stronkach: gnomeapps.org gnomefiles ja jeśli czegoś potrzebuję to przeglądam kde-apps.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekah Napisano Grudzień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 Juz dziala pomoglo przeinstalowanie systemu i zalogowanie sie na kde po czym krok po kroku co mi podales: miałem ten sam problem. odpal kmix, jest w multimediach albo masz go w prawym dolnnym rogu ekranu. wybierz pokaż okno miksera, a potem ostatnią zakłądkę, u mnie to się nazywa switches, zaznacz lub odznacz external amplifier. powinno zadziałać, u mnie poszło a mam tego samego lapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Grudzień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2005 A co do stanu baterii - poszukaj o DSDT na tym forum i na googlach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi