@Kamills Napisano Grudzień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 10, 2005 (edytowane) Mojemu tacie nie podoba sie Xfce a ja nie moge go wyrzucić z dysku yum bo instalowałem z pliku .bin a więc co z tym fantem zrobić bo nie chce śmieci na dysku /edit/ dziki wszystkim za pomoc (brak pomocy)juz sobie poradziłem powiem wam jak wchodzimy do terminalu i wpisujemy su - cd /usr/local/bin i na koniec wpisujemy xfce4.uninstall Edytowane Grudzień 10, 2005 przez Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2005 W menu powinna się jeszcze pojawić opcja uninstall dla xfce, jak i dla wszystkich jego dodatków. PS. Ale masz tate Xfce to jedno z lepszych środowisk Weź mu zainstaluj icewm'a z themem windy. Będzie jak na '98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 a jest coś w stylu XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 a jest coś w stylu XP zobacz xpde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2005 a jest coś w stylu XP Ano jest http://icewm.golf-olszewka.pl/images/szoty...y/windowsxp.jpg Tu masz jeszcze inne zrzuty z icewma → http://icewm.golf-olszewka.pl/zrzuty.php PS. Co do xpde, to ostatnio to było wielce niedorobione. Także nie polecam (chyba, że coś się zmieniło). [edit] Właśnie widze, że na cvs'ie leży xpde sprzed 14 miechów, tak więc ja podziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 IceWM nie pokazuje mi sie w oknie wybierania pulpitu graficznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 IceWM nie pokazuje mi sie w oknie wybierania pulpitu graficznego Bo do tego sam musisz go sobie skonfigurować. Mi się swego czasu nie udało, więc zrezygnowałem z graficznego logowania. Teraz robie to przez startx. I wszystko chodzi :] Zrobiłem sobie taki "graficzny" wybór systemu w dialogu w bashu, więc jak potrzebuje, to nie musze kopać w ~/.xsession Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 a mozesz opisac jak to zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 W /etc/inittab zzmieniasz runlevel z 5 na 3. Potem do ~/.Xdefaults (albo .xsession) dopisujesz sobie exec icewm-session. Na koniec pozostaje startx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 a gdzie jest ten PLIK??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 ~/ oznacza katalog domowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 zara dam linka do screena co mam w Home/Kamills /edit/ http://img304.imageshack.us/my.php?image=z...tekranu21uf.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 Wiesz, jeżeli nie masz takiego pliku w /home, to zawsze możesz go utworzyć. Z tego co pamiętam, to w Fedorze wykorzystywało się plik .Xdefaults, ale głowy nie dam. [edit] Kurna pochrzaniło mi się teraz wszystko :/ Sam pisałem to -> http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administracja.Startx i pisałem w nim o ~/.xinitrc. Sam już szczerze mówiąc nie wiem :/ Sprawdz jednak dla ~/.xinitrc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 dobra nie bende sie bawil Koniec z IceWM później moze coś zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi