mik82 Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 Mam takie pytanie. Mam dosc windowsa i staram sie od niego uwolnic wiec prosze nie zbywajcie mnie. Mialem zainstalowane dwa systemy Windows XP i Fedore 2. Musialem niestety przywrocic z obrazu (norton ghost) Winde i tm samym zamazal mi sie MBR i nie pokazuje sie LILO i nie moge wybrac swojej ukochanej Fedorki. Wiem ze rozwiazaniem jest zainstalowanie na Windzie jakiegos boot menagera ale chce tego uniknac ... gdyz jak wspomnialem chce powoli sie pozbyc WinShita. Prosze pomozcie mi ale tak naprawde lopatologicznie czy np napiszcie jak mam stworzyc dyskietke startowa ( jakie polecenie ). Bede bardzo wdzieczny pozdrawiam. MiK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Grudzień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2005 1) Odpalasz kompa z płyty Fedory 2) Po Boot wpisujesz linux rescue 3)chroot /mnt/sysimage 4) lilo -v 5) lilo 6) reboot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2005 W FC2 domyślny był już grub. Jesteś pewien, że chodzi Ci o lilo? Oczywiście lilo można było używać, ale trzeba go było ręcznie instalować, więc wole się spytać i upewnić ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi