rafals Napisano Czerwiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2004 Przy instalacji FC2 z CD pojawia mi się czarny ekran. Widzę tylko 'loading vmlinuz', 'loading initrd.img', a potem ciemność Konfiguracja: Nvidia GeForce2 MX-200, płyta Asus P4S333. Na innym kompie instalacja się ładuje i mediacheck przechodzi bez problemu. Próbowałem nofb, text, noprobe skipddc w różnych układach - bez skutku. Ma ktoś może jakiś pomysł? Dopowiem jeszcze, że Aurox 9.3 na tym komputerze zainstalowałem bez problemu. FC2 też ruszyła - po ciemku wcisnąłem strzałkę w prawo i enter (czyli pominąłem testowanie nośników) i odpalił się instalator graficzny... Czyli problem jest z trybem tekstowym. Ale nofb chyba powinno pomóc. Dziwne... Tak czy owak, jeśli ktoś wie jak zobaczyć to co się chowa, to chętnie spróbuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojent Napisano Czerwiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2004 może masz uszkodoną pamiec, spróbuj odpalić memtesta,, może musisz ustawić dysk nie na LBA tylko na CHs w biose, a może deafult ustawiania biosu, spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2004 FC2 też ruszyła - po ciemku wcisnąłem strzałkę w prawo i enter (czyli pominąłem testowanie nośników) i odpalił się instalator graficzny... Szukałem w bugzilli, ale nic nie było na ten temat ciekawego :/ Proponowałbym jednak zgłosić ten błąd: http://bugzilla.redhat.com - jak go usuną, to inni nie będą mieli tego problemu co Ty :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafals Napisano Czerwiec 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2004 Szukałem w bugzilli, ale nic nie było na ten temat ciekawego :/ Proponowałbym jednak zgłosić ten błąd: http://bugzilla.redhat.com - jak go usuną, to inni nie będą mieli tego problemu co Ty :-) Dobry pomysł. Wysłałem. https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=126926 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2004 Dobry pomysł. Wysłałem. https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_b...g.cgi?id=126926 W życiu bym na to nie wpadł, że to podpada pod ten błąd z płytami P4P800 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafals Napisano Czerwiec 30, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2004 W życiu bym na to nie wpadł, że to podpada pod ten błąd z płytami P4P800 :/ Ja też nie. Tym bardziej, że przjrzałem historię tamtego i ani słowa na temat mojej płyty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2004 A tak z ciekawości - po aktualizacji kernela minęły problemy podczas uruchamiania systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafals Napisano Lipiec 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2004 A tak z ciekawości - po aktualizacji kernela minęły problemy podczas uruchamiania systemu? Nie próbowałem. Jak pisałem, tryb graficzny mi działa, więc dało się zainstalować i da się używać. W międzyczasie ściągnąłem sobie ośmiokilowy kernel działający z nvidią - prekompilowany - adres znalazłem chyba tu na forum. Tryb tekstowy dalej nie działa. Przymierzam się do skompilowania kernela 2.6.7 z kernel.org. Ale póki co nie mam czasu... Jako głównego systemu używam auroxa. Fedorę ściągnąłem sobie, żeby się poprzyglądać. Może przesiąść. Ale póki co nie wygląda zachęcająco - probelmy z instalacją, problemy z nvidią. Chyba sobie daruję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi