drajan Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 Witam, Mam pytanie czy monitor panaromiczny Acer 1916Ws jest obsługiwany przez system Linux. W sklepie uzyskałam informację, iż mogą wystąpić problemy z wyświtlaniem obrazu ze względu na inne rozdzielczości. Proszę o pilną odpowiedź, gdyż chciałabym jak najszybciej nabyć ten monitor. Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekah Napisano Grudzień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2005 inne rozdzielczosci ??? BZDURA!!!! wszystko da sie ustawic w xorg.conf jaka chcesz rozdzielczosc,ja na przyklad mam widescreen w raz z systemem zainstalowal sie jako generic z rozdzialka 800x600 pozniej przerobilem xorg.conf, wpisalem rozdzialke 1280x768 [rownie dobrze mogl bym wpisac wartosci z kosmosu tylko zeby nie byly wieksze jak max rozdzialka monitora i tez pewnie by dzialalo], zmienilem odswierzanie (horizont... i vertical....) i nie narzekam .... radze zapytac w innym sklepie [bo goscie nie wiedza chyba o czym mowia] albo poszukac specyfikacji na necie... albo pojsc na latwizne i napisac maila do producenta (gwarantuje ze odpowiedz bedzie 100% trafna). xorg.conf : # ********************************************************************** # Monitor section # ********************************************************************** # Any number of monitor sections may be present Section "Monitor" Identifier "Monitor0" HorizSync 31.5 - 48.4 VertRefresh 60.0 - 75.0 Option "DPMS" no i dobrych pare linijek nizej: Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "ATI Graphics Adapter" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 #Option "backingstore" Subsection "Display" Depth 24 Modes "1280x768" ViewPort 0 0 # initial origin if mode is smaller than desktop # Virtual 1280 1024 EndSubsection EndSection Rownierz pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 hahahaha ale bzdur ci ktoś nawtykał ja właśnie zainstalowałem nowego lcdk-a i jest ok. A rozdzielczości według mnie obsługuje karta graficzna a nie linux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Od siebie dodam że najnowsze kernele oferują wsparcie dla lcd itp itd. Nie słuchaj ludzi ze sklepu tylko moich przedmówców, lepiej na tym wyjdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi