@Kamills Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 może mam coś źle ustawione ale u mnie idzie powolnie http://img216.imageshack.us/my.php?image=z...tekranu47ho.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 A czego się spodziewałeś będąc za NAT'em? Jak chcesz szybciej, to załatw u admina przekierowanie portów albo zewn. ip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Weź piwko i do admina:] Co nie zmienia faktu że ja za NAT-em osiągam do 25kb/s w dzień i do 40kb/s w nocy więc aż tak źle nie jest:] Debian się ściągał szybciutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Publiczny ajp lub forłard portów może przyspieszyć sprawę, jednak sporo zależy od tego ile wysyłasz, ile masz źródeł, jak długo jesteś wpięty itd., jak to w p2p. Inna sprawa że Amule chyba nie ma jeszcze obsługi Kademili.. U mnie ściąga się na ogół z predkąścią około 10KB/s jednak jak jest lepszy plik to i całe przydzielone pasmo potrafi zająć (40KB/s). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Mam zew IP a nadal idzie strasznie Wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Ja przyjrzalbym sie dobremu skonfigurowaniu portow... Pewnie masz firewall??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 btw. z p2p bardzo polecam BitTorrenta. Mi za NAT-em w nocy pędzi stówką, a aMule najwyżej 40.... No i Torrenty ściągają się praktycznie non-stop a muł 50% czasu spędza w kolejce... Teraz nowa wersja Torrenta jest do ściągnięcia z repo, jest po polsku i ma wyszukiwarkę torrentów, więc polecam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 No w tej chwili na sieci torrent jest najwiekszy ruch. Choc sam polecam Azureusa jako klienta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 U mnie amule daje rady, chodziaż siedzę za ruterkiem. Trzeba było tam coś z portami pomieszać i śmiga raczej z prędkością którą mu aktualnie dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 Powiem tak: jeśli ktoś chce konfigurować program, mieć dużo funkcji i ładne gui to polecam Azureusa. Ale Bittorrent jest prosty, funkcjonalny, nie zżera zasobów no i nie trzeba konfigurować - włączasz i ściągasz:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 Tylko torrent kiepsko sobie radzi z nienajświeższymi plikami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Grudzień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 Spróbuj ustawić sobie odpowiednio zaporę. W fedorze idź do Menu KDE -> Ustawienia systemowe -> Poziom bezpieczeństwa -> Inne porty (tu dodaj) 4662:tcp, 4672:udp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi