czatman Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Witam!! Mam pytanie o katalog w lokalizacji "systemy plików/tmp" czy mogę opróżnić czyli wywalić całą jego zawartość??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Naturalnie, do dna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Wyczyszczenie całego /tmp to nie do końca fajna sprawa, szczególnie jak wiele userów/programów korzysta z komputera. Jeśli bardzo dbasz o system to polecam usuwanie plików i katalogów o czasie modyfikacji sprzed 24h Często na kontach ssh brakuje mi miejsca i dostaję ostrzeżenie, że mi home wyczyszczą, więc kopiuję do /tmp i sporwotem, w ten sposób mam kolejne dwa tygodnie na posprzątanie w home. Gdyby w tym czasie "ktoś" mi usunął /tmp - zjadłbym admina!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano Grudzień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2005 Tylko najlepiej w trybie tekstowym i przy minimalnej liczbie uruchomionych programów (najlepiej init 1), bo w X-ach mogą się pojawić różnie "ciekawe" efekty (czyt. wykrzaczą się ) edit spóźniłem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czatman Napisano Grudzień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 16, 2005 OK bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 czatman Warto zabijać /tmp przy każdym reboot'cie, nie każde distro to robi domyślnie (nie jestem pewien czy jakiekolwiek to robi)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi