arturek Napisano Styczeń 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2006 Przypominam o takich poleceniach jak winecfg i winefile. Dziwna sprawa, bo u mnie polecenie winefile nie dziala. Mam wine winetools-0.9-3jo (instalowany recznie) i wine-0.9.6-1.fc4 (instalowany przez yum). Czy moze chodzic o niezgodnosc wersji wine i winetools? Teraz Wine które jest dostepne z extras zostało podzielone na mniejsze pakiety a to wszystkie jakie są : wine-capi-0.9.6-1.fc4 wine-esd-0.9.6-1.fc4 wine-devel-0.9.6-1.fc4 wine-0.9.6-1.fc4 wine-jack-0.9.6-1.fc4 wine-ldap-0.9.6-1.fc4 wine-nas-0.9.6-1.fc4 wine-cms-0.9.6-1.fc4 wine-tools-0.9.6-1.fc4 wine-twain-0.9.6-1.fc4 wine-arts-0.9.6-1.fc4 winefile będzie działać jak zainstalujesz wine-tools-0.9.6-1.fc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trOcu Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 Dlaczego ściągasz jakieś pakiety skoro w repozytoriach extras jest gotowy działąjący jak najbardziej poprawnie pakiet wine. Zamiast pytania retorycznego - instrukcja: co? gdzie? jak? Ano tak: $ su - # yum install wine # yum install wine-tools winefile będzie działać jak zainstalujesz wine-tools-0.9.6-1.fc4 Do tego juz sam doszedlem, zreszta jeszcze tego samego dnia posluzylem sie podana wyzej instrukcja, ktora rozwiazala wszystkie problemy. Niemniej jednak dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2006 Ja wole yum install wine* Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomh Napisano Luty 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2006 Witam. mam pytanie: nigdy jeszcze nie pracowałem z wine; chcę dzieciakowi włączyć grę spod windowsa np: Mario. Jak mam ją zainstalować, a później uruchomić (jestem w tym kompletnym laikiem, man wine jakoś do mnie nie przemawia. Wystarczy mi tylko wskazówka tomh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2006 Powinno się zainstalować po uruchomieniu pliku instalatora (np. wine /ścieżka/do/setup.exe). Później tylko uruchomić grę/program tak samo jak instalatora (tylko wybrać inny plik - ten od uruchamiania). Wszystko na koncie zwykłego usera bo w końcu na nim chcemy uruchamiać program/grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Mam problem z uruchomieniem przy pomocy wine programu Metastock :/ Niestety jest to wyrób Microsoftu Could not open handle to Drive c: Inne programy działają spox a tutaj chociaż zainstalowany takie cudo wywala. Już nie wiem jak się za niego zabrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 sorry ze nie pomoge, ale ty jestes maklerem? bo metastock to program gieldowy o ile sie nie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2006 Maklerem to nie ale inwestuje na giełdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Wbrew pozorom możę się zdarzyć żę ten program uruchomi się na wersji wcześniejszej wine. Oczywiście jak masz wientools i zainstalowane odp sterowniki i np IE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 .NET 1.1 Framework jest wymagany :/ - kolejny shit microsoftowy nie wiem czy brak powoduje ten problem ale z zainstalowaniem tego mam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 to raczej marnie to widze musialbys emulowac calego wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Jaką wersję IE mam zainstalować? Ściągnąlem kilka sztuk i nie chcą działać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Co do IE pod wine mam tu taki fajny link. http://www.tatanka.com.br/ies4linux/en/instructions/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Luty 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2006 Po zainstalowaniu IE6 z tego linq od rafalzaq podczas instalacji Frameworka dalej pojawia się komunikat że należy zainstalować IE 5.01 lub wyższy. Co teraz? Nie macie pomysłów? PS Prosiłbym o kontakt na priv kogoś kto gra w csa. PLZ HELP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ascot Napisano Luty 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2006 A dopiszę się tutaj... A więc tak: -miałem wine i działało -zaktualizowałem jądro -wine przestało działać -zaktualizowałem wine -dalej nie działało -wpisanie jakiegokolwiek polecenia, czy to wine, czy winecfg czy winefile powoduje następujący efekt: [ascot@dickensa ~]$ winecfg Unicestwiony Czy to może mieć związek z jądrem nowym? wersja 2.6.15.1.1832_FC4.vs2.0.2.0.rc3.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi