Martee Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 Mam swiezo zainstalowana fc 4 i wszystkie potrzebne biblioteki do gtk zainstalowalem z (_rpma_ → RPM-a) ORT amule wszystko poszlo dobrze ale przy uruchomieniu mam blad: [root@localhost ~]# amule Initialising aMule Checking if there is an instance already running... Credits: Failed to load creditfile amule: relocation error: amule: symbol _ZN8wxStringD1Ev, version WXGTK_2.4 not defined in file libwx_gtk-2.4.so.0 with link time reference prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 A masz w ogóle wxGTK?? instalowałeś yumem czy pobrałeś rpm'a ze strony domowej projektu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 Zainstaluj za pomoca yuma a nie rpm musza byc spelnione odpowiednie zaleznosci. Kiedys tak sobie pokombinowalem z rpm i sie namieszalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 18, 2005 Zainstaluj za pomoca yuma a nie rpm musza byc spelnione odpowiednie zaleznosci. Repo livna powinno być włączone. Poczytaj FAQ, jeśli nie wiesz o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martee Napisano Grudzień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 [root@Marcin ~]# yum -y install amule Setting up Install Process Setting up repositories updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 http://ftp.chg.ru/pub/Linux/fedora/core/4/...ata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: HTTP Error 404: Date: Tue, 20 Dec 2005 12:43:11 GMT Server: Apache/1.3.33 (Unix) Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1 Trying other mirror. base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 926 kB 00:19 extras : ################################################## 2650/2650 Added 9 new packages, deleted 25 old in 4.08 seconds Parsing package install arguments No Match for argument: amule Nothing to do [root@Marcin ~]# tak to wyglada ja pobralem pakiet ze strony http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/RPMS.stable/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 CHyba nie masz ustawionych wszystkich repozytoriów w yum, nie widzę tam livny. Poczytaj FAQ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 (edytowane) Mam swiezo zainstalowana fc 4 To dlaczego instalujesz pakiet dla FC 3? Dla FC 4 też są, zastosuj się do porady Gryhilda i dorzuć repo z FAQ do yuma. Jeśli już bardzo chcesz instalować z rpmów, to amule masz tutaj, a resztę tutaj. Edytowane Grudzień 20, 2005 przez Zuk87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcintom Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 ja instalowalem recznie i wszystko gra - z tym ze dobrą wskazowka jest wczesniejsze zainstalowanie wx GTK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martee Napisano Grudzień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 Dzieki dodalem repki i juz bangla wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phaphiq Napisano Grudzień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2005 Dorzucam bonusowe pytanko: :-) Czy wy też [nie] macie literki "ł"? Ja mam zamiast niej dwa nawiasy )). Sprawa nie jest koniecznie ważna ale chciałbym wiedzieć co jest nie tak i to naprawić :-) Macie jakieś pomysły? System aktualizowany, aMule najnowsze z (_yum'a_ → yuma) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Grudzień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2005 u mnie w najnowszym amule z gtk2 i wxGTK-2.6 problem z literą "ł" już nie występuje i wszystko pięknie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Grudzień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2005 U mnie też występował w tej brzydkiej wersji z GKT1. Zwykły XMMS tak ma ale są zamienniki na GTK2 (np. Audacious). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi