jestemjez Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 No, głupie pytanie mam. Zainstalowałem sobie KDE i chciałbym KMail poużywać ale nie mogę go znaleźć. W jakim pakiecie paczek się on zawiera, a jeśli mam go zainstalownego to gdzie go znajde? Szukam go i szukam i nie moge znaleźć, głupio mi że takimi pierdołami czas na forum zabieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 uzyj thunderbirda, wszyscy beda szczesliwi ja uzywam, co jakis czas wymieniam sie profilami miedzy win i lin i smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Grudzień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 Thunderbirda używam z powodzeniem w pracy, a w domu evolution i jestem całkiem zadowolny. No, ale z ciekawości chciałbym tego KDEowego klienta spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Grudzień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 No, ale z ciekawości chciałbym tego KDEowego klienta spróbować. Z tego wygląda, że w pakiecie o nazwie kdepim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Grudzień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2005 Tak, zgadza się, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 Zdecydowanie polecam Kmail w porownaniu zwlaszcza do thunderbirda - ten program nie pada. Zacznij dodawać pluginy do thunderbirda a przyjdzie czas ze nagle ten program juz nie wstanie - mialem juz tak kilka razy na kmail jedzcze sie nie zawiodłem. Ma świetne filtry pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 A o jakich wtyczkach myślisz? Bo ja słyszałem o rozszerzeniach, motywach ale wtyczki w Thunderbirdzie to raczej rzadkość, a problemy są również raczej sporadyczne.. nie wspominając już o tym że Thunderbird również posiada znkomite filtry.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Grudzień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2005 rozszerzeniach to praktycznie wtyczki kwestia nazwy działanie jest takie same. Thunderbird to straszna krowa, oba program są dosć podobne ja stosuje kmail bo on lepiej integruje się z kde a wsumie to chodzi o to że w chodzi w skład Kontact gdzie mam wszystko. Thubderbird padł mi juz dwa razy a poczta przepadła. Wina chyba jest własne niedopracowanych rozszerzeń które czesto wzajemnie sprawiają sobie kłopoty. Dlatego pada tez i firefox kwestia czy ktos używa pluginow. Ja lubie stabilność. np pakowanie , szyfrowanie załączników już w kmail albo nop wysłanie grafiki ze schowka przez ctrl+V w kmail. Sprawa przyzwyczjeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Grudzień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2005 rozszerzeniach to praktycznie wtyczki kwestia nazwy działanie jest takie same. Mylisz wtyczki (ang. plugins) i rozszerzenia (ang. extensions). W programach Mozilla Foundation wtyczki są zewnętrznymi bibliotekami lub programami, które umożliwiają np. przeglądarce obsługę innych niż standardowe dokumentów, odpowiadają za komunikację pomiędzy np. przeglądarką, a programami zewnętrznymi. Natomiast rozszerzenia są technologią unikalną. Napisane w języku XUL mogą dodać dowolną funkcjonalność. Podsumowując: zasada działania jest kompletnie różna, jedynie efekt może być trochę podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Grudzień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2005 jak chce uruchomić Kmail w fedorze wpisuje poprostu KMail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Grudzień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2005 Paczka Kdepim. Tam znajdziesz Kmail i polecam doinstalować do niego spamassasina . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi