Skocz do zawartości

Nieszczesna Mysz Logitech

Darnok

Rekomendowane odpowiedzi

ServerFlags mam zahaszowany , w biosie mialem tylko USB 2.0 to go wylaczylem a o wspieraniu USB dla myszy i klawiatury nic (_niema_ → nie ma) ORT.

Nie wiem czy sie to zda ale podczas instalki wyskoczylo mi ze myszy nie wykrywa wszystko wykrylo po za mysza.

Zagadkowe jest to wszystko

w biosie mialem tylko USB 2.0 to go wylaczylem a o wspieraniu USB dla myszy i klawiatury nic nie ma.

ta opcje w biosie to akurat wlacz, bo inaczej nie bedziesz mial USB lub niektore zlacza USB beda pracowaly w wersji 1.1

mi chodzilo o wpisy typu "USB Keyboard Support"; "USB Mouse Support"

co do myszki to dziwna sparawa, bo nigdy z logitechami nie mialem najmniejszych problemow, czego nie moge powiedziec o niektorych OEM-ach - zupelnie odmawiajacych wspolpracy z linuksem

z tego co mi sie nasuwa to sprobuj uruchomic jakas dystrybucje live np. Knoppiksa i zobacz czy mysz tam dziala, jak dziala to podejrzyj zaladowane moduly i konfiguracje xorg

Zainstalowalem tego knoppixa, zaladowalem, uruchomilem raz z myszka pod Ps2 raz z myszka pod Coma i gdy uruchomil sia komp z myszka pod Coma podlaczylem droga pod Ps2 odlaczajac te pierwsza myszka pod Ps2 zaczela dzialac.

Uruchomilem Fedore oczywiscie myszke nie dzialala ale gdy ja odlaczylem i ponownie podlaczylem myszka DZIALA.

Tylko teraz jak to zrobic zeby dzialala bez takich konbinacji ??