xeav Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Cz można osadzić fedorę 4 tylko z cd 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 No niby można ale jak łatwo obliczyć to będzie około 1/4 pełnej Fedory:] Do pełnej instalacji potrzebne są wszystkie 4 płyty (chociaż ja tej 4 nigdy nie używałem, nie wiem co na niej jest:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Cz można osadzić fedorę 4 tylko z cd 1? niedawno instalowalem FC4 w mocno okrojonej wersji ("serwerowej") i chcial oprocz pierwszej plyty jeszcze czwarta... doinstalowal z niej moze cztery rpmki i bylo finito.. wiec cd1 to bylo za malo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 jeśli zainstaluję fedorę z minimalnyn softem to powinno iść, ale czy jest przy instalacji możliwość wyboru softu do zainstalowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Jest, musisz wybrać opcję niestandardowej instalacji (czy jak to się tam nazywało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Właściwie to musisz wybrać tą niestandartową, bo każda z trzech predefinowanych opcji wymaga więcj niż 1 cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 nie ma problemu z późniejszym doinstalowaniem aplikacji z pozostałych cedeków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 No pewnie że nie, wszystkie rpm-ki są na płytach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 dzięki wszystkim za pomoc chyba jednak poczekam aż się ściągną 3 pozostałe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feodora Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 można to zrobić pod warunkiem że się zna dobrze feodore bo przy niestandardowej instalacji trzeba wiedzieć jaką zawartość ma cd1 i jakie pakiety są podstawowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Ja słyszałem (wiemi z doświadczenia również) ,że nie da się zainstalować Fedory bez posiadania wszystkich 4 płyt. To znaczy pakiety są tak rozrzucone po tych płytkach w ten sposób ,że jest to nie możliwe - lepiej mieć pod ręką jak poprosi o jakiś jeden pakiet z którejś z 3 pozostałych. To jest sporą wadą tego distro Najlepiej trzymać Fedore na dvd jeśli mamy czytnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 jeszcze jedno pytanie: - czy ten problem dotyczy fc4? http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=624 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milan Napisano Grudzień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 Nie, to Fedora 2 miała skopane coś z MBR. FC 4 nie powinna mieć czegoś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano Grudzień 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2005 danke shoen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Grudzień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 30, 2005 Ja słyszałem (wiemi z doświadczenia również) ,że nie da się zainstalować Fedory bez posiadania wszystkich 4 płyt. Można zainstalować system posiadając tylko CD1 pod warunkiem, że nie wybierze się jezyka polskiego (odpowiednie pliki są na CD4), a tylko standardowo angielski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi