Gość Napisano Styczeń 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2004 Witam Jak odpalic plug-in flasha do mozilli ? Co zrobilem zle ? Sciagnolem plug-in ze stronki Macromedii, odpalilem i nic, dalej elementy ktore sa napisane we flashu nie odpalaja sie podczas przegladania netu. Gdy zagladam do info o plug-inach w mozilli widnieja tam ponizsze informacje Flash, Shockwave, and Macromedia are trademarks of Macromedia, Inc. Swfdec is not affiliated with Macromedia, Inc. MIME Type Description Suffixes Enabled application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Yes Shockwave Flash File name: libflashplayer.so Shockwave Flash 6.0 r79 MIME Type Description Suffixes Enabled application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Yes application/futuresplash FutureSplash Player spl Yes Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 Miałem podobny problem. Okazało się że w katalogu z pluginami miałem niezły burd** -- wywaliłem wszystko co tyczyło flasha i zainstalowałem ponownie. Wydaje mi się że problem jest dlatego że nowa mozi instaluję się z jakimś flashem (albo go gdzieś po drodze doinstalowałem -- nie mam pojęcia - fakt jest taki że miałem ) po wrzuceniu tych(masz linka) stworzył się jakiś konflikt i nic nie działało ... ale jak mówię jak posprzątałem -- śmiga --pokaż ewentualnie co masz w ..../plugins aha -jak nie masz to doinstaluj sobie ten pakiet--> libstdc++[b/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darckar Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 --Ja tez posprzatalem :-) i zainstalowalem od nowa, w tej chwili w plugins mam: w katalogu uzytkownika (/home/user/.mozilla/plugins) sa pliki flashplayer.xpt i libflashplayer.so a w /usr/lib/mozilla-1.5/plugins nie mam nic zreszta podczas instalki lokalizacja byla na user'a --mam zainstalowany libstdc++-3.3.2-1 Aha podczas instalki pluginu, (uzywałem tego samego co podałes w linku) mam notke: NOTE: Macromedia Flash Player requires two font packages to be installed, ttfonts and urw-fonts. znalazlem i doinstalowalem przed istalacja urw-fonts ale co do ttfonts to nie mam pojecia co to. Jak zapuscilem apt-cache search ttfonts to wyzucilo mi cos o japonskich i innych jakis fontach.... sorrki ale dopiero raczkuje jesli chodzi o (_linuxa_ → Linuksa) ORT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 jakie masz distro? jakiej mozi używasz? (1.5?) === najprościej żeby nie mieszać -- zainstaluj to wszystko jeszcze raz ... do głownego katalogu pluginów --> masz chyba /usr/lib/mozilla-1.5/plugins === musi działać ---i przeczytaj to wszystko tu masz opisane - tylko link do innego flasha === zobaczymy PS możesz mieś jeszcze katalogo /usr/lib/mozilla/plugins <-- jeżeli tam masz jakieś pluginy to możesz je podlinkować to /usr/lib/mozilla-1.5/plugins powodzonka PS2 -- nie wiem czy to konieczne, ale może też wywal na razie te pluginy z domowego katalogu -- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doriath Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 Sprobuj tak: 1. wyczysc sobie wszystko 2. zassaj flash-plugin-6.0.79-2.i386.rpm 3. to co potrzebuje flash to nie libstdc++-3.3.2-1, ale compat-libstdc++ - $su $apt-get install compat-libstdc++ 4. tymi fontami sie nie przejmuj, z tego co pamietam instalator informuje o fakcie, ze takie 2 fonty zostana zainstalowane, a nie ze musisz je sam zainstalowac 5. $rpm -Uvh flash-plugin-6.0.79-2.i386.rpm 6. zlokalizuj pliki flashplayer.xpt i libflashplayer.so i jesli nie ma ich w katalogu $prefix/mozilla-[wersja]/plugins to tam je skopiuj 7. uruchom mozille, sprawdz na jakiejs stronce flashowej, wejdz tutaj i poinformuj co z tego wyszlo Pozdrawiam, Doriath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 Sprobuj tak: Pozdrawiam, Doriath Juz nie moge... ale jest blizej niz dalej :-) Flash odpalil sie w FireBirdzie ale w mozilli1.5 ni du du skopiowalem pliki do katalogu z pluginami i tyz nic.... Moze problemem jest to za mam na pokladzie standardowa mozille-1.4 jaka byla w Fedorze i zaktualizowalem/zainstalowalem przez apt mozille-1.5, zawsze odpalam wersje 1.5 i instalacja pluginow takze byla robiona w katalogach 1.5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 no bo zapewnie masz jakieś dowiązania do innego katalogu -- może Twoja mozi 'sięga' też po flasha np. z /usr/lib/mozilla/plugins ... porozglądaj się i zrób kipisz -- i wrzuć jeszcze raz zawartości tych Twoich katalogów z pluginami (wszystkimi) zobaczymy co tam masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darckar Napisano Styczeń 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2004 no bo zapewnie masz jakieś dowiązania do innego katalogu -- może Twoja mozi 'sięga' też po flasha np. z /usr/lib/mozilla/plugins ... porozglądaj się i zrób kipisz -- i wrzuć jeszcze raz zawartości tych Twoich katalogów z pluginami (wszystkimi) zobaczymy co tam masz Zrobilem :-) i teraz (_wogule_ → w ogóle) ORT flash sie nie odpala i podczas przegladania stron mam blad: Microsoft VBScript runtime error '800a000d' Type mismatch: '[string: "1?"]' /res/index.asp, line 86 i w mozilli i w firebirdzie Jak moge odinstalowac mozille w obu wersjach ? Moze to pomoze, wywalic wszystko i zaladowac odnowa ? Instalacja pluginu z rpm'a nic nie daje bo mi mowi ze juz jest zainstalowany, odinstalowac sie nie da bo mowi ze go nie ma, zaktualizowac przez rpm -U <nazwa> --nodeps takze nie Namnozylo mi sie teraz, mam /home/user/.mozilla/plugins - tu nie mam zadnych plikow odnosnie flasha /usr/lib/mozilla/plugins - tu tez nie /usr/lib/mozilla-1.4/plugins - tu tez nie /usr/lib/mozilla-1.5/plugins - tu mam flashplayer.xpt i libflashplayer.so i jeszcze /usr/lib/flash-plugins a tu mam flashplayer.xpt, homecleanup, libflashplayer.co, setup i show-licence Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2004 ... (_niemam_ → nie mam) ORT pojęcia --->dawałem Ci już tego linka? poczytaj i może zainstaluj dokładnie jak tam radzą ... ==== żeby odinstalować pakiet wrzucasz: rpm -e [nazwa pakietu] możesz też użyć apt`a apt-get remove [pakiet] == tylko z tym wyrzycaniem to uważaj - żebyś w ramach zależności czegoś sobie nie namieszał = aha w menu masz coś takiego jak Add/Remove Applications --> też możesz co nieco podziałać... // tylko jak mówiłem ... "z głową" powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darckar Napisano Styczeń 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2004 Juz mi smiga :-) Wywalilem mozille 1.4 i 1.5, za instalowalem 1.6 uruchomilem plugin i poszlo :-) Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Styczeń 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2004 Juz mi smiga :-) Wywalilem mozille 1.4 i 1.5, za instalowalem 1.6 uruchomilem plugin i poszlo :-) Dzieki no nareszcie ...... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi