Disaster Kid Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Witam, Już 2 razy sciągnąłem obraz FC4 DAPem7(Windows). Za pierwszym razem mogl sie zle sciagnac bo w polowie zmienilem zrodlo pobierania bo tamto przestalo dzialac no i instalator sie sypal juz na samym poczatku. Dziś kolejny obraz wypalilem na plyte DVD+RW no i po wyborze jezyka instalacji wyskakuje mi ze nie ma plyty w napedzie DVD. Co zrobic? Czy to wina plyty, czy moze obraz zostal kolejny raz zle sciagniety? Jaka wersja Fedory znajduje sie na plycie Chipa? 32bitowa czy 64? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Sumy sha1 sprawdzałeś? Mediachecka robiłeś? Jaka wersja Fedory znajduje sie na plycie Chipa? 32bitowa czy 64? Jako, że większość luda ma jeszcze procki 32-bitowe, to zapewne ta. PS. Jeżeli mnie pamięć nie myli, to DAP nie potrafi dobrze ściągnąć pliku > 2GB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Styczeń 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Jak w windzie sprawdzic sumy? Co to mediacheck? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 ja bym polecił ściągać obrazy z sieci torrent, szybko i wygodnie klient na windowsa to ABC, Azureus i wiele wiele innych. Tu masz link do trackera fedory gdzie znajdziesz obrazy płyt Fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 do tego proponuje uzyc flashgeta i okna z systemem plikow NTFS (_acha_ → aha) ORT- fedore sciagnij na cd (podobno DVD ma jakis zryty instalator) z ICM.edu.pl mediacheck- jak odpalasz instalator to sie pyta czy chcesz sprawdzic plyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2006 Tak jak pisze uosiu sciagaj na partycje NTFS, ext2/3 byle nie na FAT'a i wlasnie druga sprawa uzyj jakiegos nowszego "pobieracza" np. flashget, wget tez na pewno sobie poradzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 (_acha_ → aha) ORT- fedore sciagnij na cd (podobno DVD ma jakis zryty instalator) z ICM.edu.pl nigdy nie miałem z tym problemów. Mediacheck przede wszystkim. No i czytać co jest w komunikatach pojawiających się podczas instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Styczeń 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 Ściągam torrentem... Jesli chodzi o mediacheck-a to kiedy sciagnelem fedore po raz pierwszy to byl ale wywalal blad, kiedy sciagnelem nastepna nie bylo go juz ale instalator nie wykrywal plyty. Tak wiec sciagam ta wersje dvd torrentem, troche to potrwa, ale powinno dzialac:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 (_acha_ → aha) ORT- fedore sciagnij na cd (podobno DVD ma jakis zryty instalator) z ICM.edu.pl nigdy nie miałem z tym problemów. i również nie miałem problemów z instalatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 I ja tez nigdy nie miale, ale ja zawsze pobieram obrazy CD Nawet jak ktorys padnie, to wystarczy powtornie sciagnac 650MB, a nie 3GB czy ile tam... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Styczeń 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2006 I ja tez nigdy nie miale, ale ja zawsze pobieram obrazy CD Nawet jak ktorys padnie, to wystarczy powtornie sciagnac 650MB, a nie 3GB czy ile tam... Pozdro Moja odpowiedź byłe właśnie do tego że ja zawsze instaluje z DVD i nigdy nie miałem z tym problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek1928 Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Witam, mam ten sam problem. Niestety nie sprawdziłem sum kontrolnych :/ bo strasznie mi się spieszyło i do tego przypaddkowo w Alkocholu zaznaczone było kasowanie obrau po nagraniu ;( Próbujęinstalować FC4 na VirtualMachine i nici, woła o CD z systemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Luty 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Sciagnij torrentem. Nie martw sie skasowanym obrazem... Byl uszkodzony Nie sciagaj DAPem... Moj obraz byl dobry dopiero kiedy sciagnelem torrentem czyli za 3cim razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek1928 Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 Kurcze szkoda że przez torrenta trzeba zasysać :/ Na http mam w nocy 140kB/s a na inne porty tylko 70. Cóż, jednak trzeba będzie. Czyli ma sięrozumieć że z obrazem DVD ściągniętym z BT nie będzie problemu? Mam jeszcze pytanie co do płyt zawierających SRMPS. Jestem początkujący w 98% jeśli chodzi o (_linux'a_ → Linuksa) ORT, dlatego właśnie stawiam go na VirtualPC. Czy potrzebne mi są te płyty z pakietami SRMPS? Rozumiem że to dodatkowe pakiety z oprogramowaniem tak? Jeżeli przydatne, to czy te płyty mogę ściągnąć z http, czy też będą problemy? Sory za pytania w stylu Newbie w tym dziale ale jak już uzyskałem kroplę pomocy to próbuję sięczegoś dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Luty 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2006 niepotrzebne jeśli nie chcesz kompilować całej fedory. jeśli ściągasz wersje dvd to na jednej płycie masz wszystko to co jest rozbite w wersji cd czyli masz też dodatkowe oprogramowanie. I jeśli chcesz ściągać to też torrentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi