Skocz do zawartości

Wybierz Swoje Distro

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Polski:

1. Gentoo Linux

2. Slackware Linux

3. PLD Linux

4. Ubuntu Linux

5. FreeBSD

Koment: strzał w dziesiątke akurat chciałem popróbować Gentoo i Slacka. Tylko co tu robi pośród tych kolosów Ubuntu? smile.gif

Norweski:

1.Debian

2. Kubuntu (!!!)

3. Fedora biggrin.gif

Jak tak czytam te posty, to widzę, że wiele osób spodziewa się po linuksie dużej wydajności, pewnie stąd te Slackwary, PLD i Gentoo, rodzielone *BSD smile.gif Można też stwierdzić że na bezpieczeństwie też wilu osobom zależy, bo owe diistra raczej nie mają złej opini smile.gif

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

1. Debian GNU/Linux

2. SUSE Linux

3. Ubuntu Linux

4. Fedora Core

5. Slackware Linux

Hm....

Ciekawe, o miałem Debiana i wroce do niego najwczesniej za 3 lata... SUSE jest kompletnie nie dlamnie. Ubuntu - poczekam jak podrośnie - ale już teraz szacun dla deweloperów.

A na http://www.zegeniestudios.net/ TADAM!!

1. Fedora

2. Debian

3. SuSE

4. Ubuntu

Co wygrałem? :-D

Mi też się udało 'wylosować' Fedorę. Odpowiadałęm że wiem co to distro, jak podzielić dysk, instalowałem już system, średniozaawansowany jestem, mam 64-bit procek, lepiej graficzna isntalacja, bez różnicy jakie środowisko graficzne i ma być darmowy (to chyba wszystko).

W sumie by się zgadzało. Ale Aurox, SuSr czy Mandriva ( z tych popularnych) też podchodzą, no ale cholera wie biggrin.gif

Ja wiem, tyle że potrzebuję szybkiej, stabilnej i w miarę łatwej w obsłudze(co jest pojęcem dość względnym) dystrybucji z dużym gronem (_urzytkownik_ → użytkownik) ORTów, najlepiej polskich biggrin.gif . Ten cały tescik niby wybrał to na co mam ochotę(nop może nie uwzględnił kobiet i wódzi ... ), tyle że nie mogę się ciągle zdecydować, chyba wrócę do distra opartego na paczkach, to może nie daje takich możliwości jak kompilacja, ale jest zdecydowanie łatwiejsze, no i deweloperzy raczej lepiej się znają na kompilatorach i ich różnych flagach. No jeszcze się zastanowię smile.gif Tak sem skrobnął a co się będę przjmował smile.gif

Pozdrawiam

Gryhild