tjed Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 1. Debian GNU/Linux 2. SUSE Linux 3. Slackware Linux 4. Ubuntu Linux 5. Mandrakelinux Hmm... chyba muszą popracować na quizami (brak Fedory ), albo ja używam nieodpowiedniego distro do moich potrzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Styczeń 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2006 1. Debian 2. OpenBSD 3. FreeBSD 4. Slackware 5. Fedora Dość mnie zaskoczyły BSD Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2006 Jakilinux: 1. Debian GNU/Linux 2. Slackware Linux 3. Gentoo Linux 4. SUSE Linux 5. Aurox Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matwix Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Oto moje wyniki: 1. Debian GNU/Linux 2. Ubuntu Linux 3. Mandrakelinux 4. SUSE Linux 5. Fedora Core Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 English: 1. Gentoo 2. Slackware Wiarygodne ale zamieniłbym je miejscami a Polski: 1. Gentoo Linux 2. Debian GNU/Linux 3. FreeBSD 4. PLD Linux 5. Slackware Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2006 Polski: 1. Gentoo Linux 2. Slackware Linux 3. PLD Linux 4. Ubuntu Linux 5. FreeBSD Koment: strzał w dziesiątke akurat chciałem popróbować Gentoo i Slacka. Tylko co tu robi pośród tych kolosów Ubuntu? Norweski: 1.Debian 2. Kubuntu (!!!) 3. Fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Jak tak czytam te posty, to widzę, że wiele osób spodziewa się po linuksie dużej wydajności, pewnie stąd te Slackwary, PLD i Gentoo, rodzielone *BSD Można też stwierdzić że na bezpieczeństwie też wilu osobom zależy, bo owe diistra raczej nie mają złej opini Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Styczeń 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2006 Gryhild Tak, większość ludzi sięgających po Linux liczy ,że dostanie to czego M$ nie był w stanie im dać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 1. Debian GNU/Linux 2. SUSE Linux 3. Ubuntu Linux 4. Fedora Core 5. Slackware Linux Hm.... Ciekawe, o miałem Debiana i wroce do niego najwczesniej za 3 lata... SUSE jest kompletnie nie dlamnie. Ubuntu - poczekam jak podrośnie - ale już teraz szacun dla deweloperów. A na http://www.zegeniestudios.net/ TADAM!! 1. Fedora 2. Debian 3. SuSE 4. Ubuntu Co wygrałem? :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Co wygrałem? :-D Jedynie satysfakcję z używania dystrybucji, która wydaje się być, najodpowiedniejsza dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2006 Jedynie satysfakcję Wystarczy;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 TADAM!! 1. Fedora 2. Debian 3. SuSE 4. Ubuntu Co wygrałem? :-D jakie dawales odpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2006 Mi też się udało 'wylosować' Fedorę. Odpowiadałęm że wiem co to distro, jak podzielić dysk, instalowałem już system, średniozaawansowany jestem, mam 64-bit procek, lepiej graficzna isntalacja, bez różnicy jakie środowisko graficzne i ma być darmowy (to chyba wszystko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 W sumie by się zgadzało. Ale Aurox, SuSr czy Mandriva ( z tych popularnych) też podchodzą, no ale cholera wie Ja wiem, tyle że potrzebuję szybkiej, stabilnej i w miarę łatwej w obsłudze(co jest pojęcem dość względnym) dystrybucji z dużym gronem (_urzytkownik_ → użytkownik) ORTów, najlepiej polskich . Ten cały tescik niby wybrał to na co mam ochotę(nop może nie uwzględnił kobiet i wódzi ... ), tyle że nie mogę się ciągle zdecydować, chyba wrócę do distra opartego na paczkach, to może nie daje takich możliwości jak kompilacja, ale jest zdecydowanie łatwiejsze, no i deweloperzy raczej lepiej się znają na kompilatorach i ich różnych flagach. No jeszcze się zastanowię Tak sem skrobnął a co się będę przjmował Pozdrawiam Gryhild Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2006 No Mandriva też tam gdzieś się pojawiła i jeszcze chyba SuSe. Ale Fedora na pierwszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi