@WalDo Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 Ściągnąlem właśnie i zainstalowałem sobie FC5 test2. Tak z boku, testowo . Głównie chciałem zobaczyć jak wygląda nakładka na yuma, która ma podobno być "oficjalną". No i takie pytanko mi się nasunęło po tym jak zobaczyłem to-to . Czy ktoś jeszcze widział tego pup-a? Czy jego funkcjonalność będzie tak minimalna jak teraz? Bo teraz jest tak, że po uruchomieniu pup sięga do reposów i wystawia listę możliwych aktualizacji. Niby fajnie tylko: 1. nie wiadomo jaką wersję chce zainstalować 2. zaznaczenie lub odznaczenie pakietów do updatu odbywa się po jednej sztuce, nie ma opcji typu zaznacz/odznacz wszystkie - przy dlugiej liście jaką dostałem jest to z lekka upierdliwe. Krótko mówiąc funkcjonalnie jest 100x gorszy niż yumex czy kyum. Jest gorszy niż up2date nawet. Ech, ta wspaniała nakładka synaptics na apt-get Gdzie było widać jaką wersję mam zainstalowaną w systemie a jaka jest dostępna. Tej funkcji mi chyba najbardziej brakuje, bo zazwyczaj nie ściągam aktualizacji różniących się minimalnie numerkiem (poza łatami security). Jak kto widział pup-a, to niech napisze co wiadomo na ten temat. Tylko nie piszcie w stylu "ja i tak korzystam z yuma spod konsoli" Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 Obecna wersja pupa na pewno ulegnie jeszcze ogromnym zmianom, przynajmniej takie są obiecywane. Wiem, że to trudno sobie wyobrazić, ale pamiętam jak jego funkcjonalność była jeszcze mniejsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Wiem, że to trudno sobie wyobrazić, ale pamiętam jak jego funkcjonalność była jeszcze mniejsza... Oj, trudno Nie widziałem pupa wcześniej, ale obecnie nie robi nic ponad "yum check-update", wystawienie listy wyboru i zainstalowanie wybranych. Poczekamy, zobaczymy... Na razie pozostaje korzystanie z yumeksa. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Ja mam nadzieję, że PUP z powodzeniem zastąpi wspaniałe narzędzie, jakim było połączenie up2date z rhn-applet. To byłoby super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi