Merlin Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 (edytowane) Witajcie. Chciałem poinformować Was o tym, że Fedora Core Open Days (dzieki McGiwer) jest coraz bliżej. I tu uznania należa sie _PaTowi, który mi cały czas pomaga i jakoś brniemy do przodu. Ale przejde do sedna sprawy. Chodzi o to, że każdy z Was ma inne podejście do tego jak ma wyglądać FCOD, ale będzie to konferencja oraz po konferencji spotkanie nie formalne dla userów forum. Jakies piwko nie wiem pizza to się zobaczy. Jako, że jest to konferencja to mamy opracowane jakieś ogólne tematy wykładów. Jeżeli ktoś z Was byłby zainteresowany jakimś z nich lub chce podsunąć inny również ciekawy to proszę pisać na [email protected] (oficjalny email) z tematem wykladu. Poniżej zamieszczam tematy jakie mam wstępnie ustalone: 1. Histora Linuksa i projektu Fedora Core 2. Prezentacja Fedory Core 3. Wolne oprogramowanie i wsparcie techniczne dla użytkownika 4. Społeczność Linuksa w Polsce i na świecie 5. Współpraca między podziałami (inne dystrybucje i systemy operacyjne) 6. Obalanie mitów- Środowiska graficzne w Linuksie: a.) Gnome b.) KDE 7. FC jako wielozadaniowy system operacyjny 8. U podstaw siła drzemie (konsola) 9. SElinux - co to?? 10. Inne dystrybucje Linuksa i BSD 11. Linux w wersji LIVE 12. Sterowniki pod Linuksa 13. Wirusy pod Linuksem 14. Budowa Linuksa i różnice między dystrybucjami Wyśmylcie coś konstruktywnego to wezmę pod uwagę i wyślijcie co Wam się nie podoba Edytowane Styczeń 18, 2006 przez McGiwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 Jeśli chodzi o formę, to wg mnie konferencja jako pierwsza część, a później nieformalne spotkanie dla użytkowników to dobry pomysł. Zapowiada sie niezłe show Aha, no i pierwszy temat już zajęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Styczeń 14, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2006 O ile się orientuję, to nasz mastah - przemastah jest w stanie wziąć SELinuksa. Ja tam osobiście nie znam się na niczym, więc wolałbym nie szaleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin Napisano Styczeń 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Czesc temetow juz jest zajete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 O ile się orientuję, to nasz mastah - przemastah jest w stanie wziąć SELinuksa.Hmm, kogo masz na myśli? Zdaje mi się, że wiem, ale nie chcę strzelać Ja tam osobiście nie znam się na niczym, więc wolałbym nie szaleć...Heheheh, nie bądź taki skromny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Hmmm to moze jeszcze cos z programowania, np. konfiguracja i budowa aplikacji w oprarciu o QT4.x . Co o tym myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Hmmm to moze jeszcze cos z programowania, np. konfiguracja i budowa aplikacji w oprarciu o QT4.x . Co o tym myslicie? Widać, iż nieczęsto bywasz na podobnych konferencjach W skrócie: zapomnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 moze w czesci nieoficjalnej zrobic kilka konkursow i pojedynkow? (_acha_ → aha) ORT- moze ktos tam strzeli hotspota? moze uda mi sie od wujka wydebic laptopa na zlot niestety to jest sluzbowy wiec bede albo pod XP albo pod knoppixem :] /// mastah to gajownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Widać, iż nieczęsto bywasz na podobnych konferencjach biggrin.gif No wlasciwie to na zadnej jeszcze nie bylem... Niestety tu u mnie w Rz-wie LUG nie stoi raczej na najwyzszym poziomie i nic takiego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 mastah to gajownik Jego właśnie miałem na myśli mówiąc, że zdaje mi się, że wiem, ale nie chciałem strzelać A co do tego tematu zaproponowanego przez !Ci- jest on off-topic i dlatego raczej nie może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Styczeń 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2006 Merlin- moze sprubujesz zorganizowac jakis zbiorowy nocleg, tak zeby bylo taniej? proponuje jeszcze warsztaty z fedora- instalacja/konfiguracja sprzetu, odchudzanie fedory, budowanie (_rpma_ → RPM-a) ORT od zera (czyli piszemy wlasnego SPECa), jakis kurs rozwiazywania problemow (jaka rzecz jest przycznyna problemu, czyli wskazowki dla newbie) //* odpali ktos hotspota na zlocie? oczywisice do netu dozwolony jedynie 80:tcp oraz 443:tcp, ew. 21:tcp, reszta to syfienie lacza przez p2p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Merlin- moze sprubujesz zorganizowac jakis zbiorowy nocleg, tak zeby bylo taniej? Ja tam mogę spać byle gdzie, jeśli nie będzie za zimno (mniej niż 0 stopni) i będzie w miarę równe podłoże. W sumie to nie takie istotne, w Gliwicach są jakieś akademiki gdzie można się przekimać za groszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 Zuk87: Żeby tylko sprzęt nie zamarzł i można spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 To się nazywa pałać miłością do systemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2006 To się nazywa pałać miłością do systemu... To są skutki spania w miejscach gdzie budziło się środku nocy, bo było tak zimno, że nie dało się spać (garaże, łąki itd). Bywało się na obozach, pielgrzymkach, wycieczkach szkolnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi