Skocz do zawartości

Fedora Core Open Days

Merlin

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Chciałem poinformować Was o tym, że Fedora Core Open Days (dzieki McGiwer) jest coraz bliżej. I tu uznania należa sie _PaTowi, który mi cały czas pomaga i jakoś brniemy do przodu. Ale przejde do sedna sprawy. Chodzi o to, że każdy z Was ma inne podejście do tego jak ma wyglądać FCOD, ale będzie to konferencja oraz po konferencji spotkanie nie formalne dla userów forum. Jakies piwko nie wiem pizza to się zobaczy. Jako, że jest to konferencja to mamy opracowane jakieś ogólne tematy wykładów. Jeżeli ktoś z Was byłby zainteresowany jakimś z nich lub chce podsunąć inny również ciekawy to proszę pisać na [email protected] (oficjalny email) z tematem wykladu.

Poniżej zamieszczam tematy jakie mam wstępnie ustalone:

1. Histora Linuksa i projektu Fedora Core

2. Prezentacja Fedory Core

3. Wolne oprogramowanie i wsparcie techniczne dla użytkownika

4. Społeczność Linuksa w Polsce i na świecie

5. Współpraca między podziałami (inne dystrybucje i systemy operacyjne)

6. Obalanie mitów- Środowiska graficzne w Linuksie:

a.) Gnome

b.) KDE

7. FC jako wielozadaniowy system operacyjny

8. U podstaw siła drzemie (konsola)

9. SElinux - co to??

10. Inne dystrybucje Linuksa i BSD

11. Linux w wersji LIVE

12. Sterowniki pod Linuksa

13. Wirusy pod Linuksem

14. Budowa Linuksa i różnice między dystrybucjami

Wyśmylcie coś konstruktywnego to wezmę pod uwagę i wyślijcie co Wam się nie podoba

ph34r.gif

Edytowane przez McGiwer

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

moze w czesci nieoficjalnej zrobic kilka konkursow i pojedynkow? (_acha_ → aha) ORT- moze ktos tam strzeli hotspota?

moze uda mi sie od wujka wydebic laptopa na zlot tongue.gif niestety to jest sluzbowy wiec bede albo pod XP albo pod knoppixem :]

///

mastah to gajownik biggrin.gif

Merlin- moze sprubujesz zorganizowac jakis zbiorowy nocleg, tak zeby bylo taniej?

proponuje jeszcze warsztaty z fedora- instalacja/konfiguracja sprzetu, odchudzanie fedory, budowanie (_rpma_ → RPM-a) ORT od zera (czyli piszemy wlasnego SPECa), jakis kurs rozwiazywania problemow (jaka rzecz jest przycznyna problemu, czyli wskazowki dla newbie)

//*

odpali ktos hotspota na zlocie? oczywisice do netu dozwolony jedynie 80:tcp oraz 443:tcp, ew. 21:tcp, reszta to syfienie lacza przez p2p wink.gif

Merlin- moze sprubujesz zorganizowac jakis zbiorowy nocleg, tak zeby bylo taniej?

Ja tam mogę spać byle gdzie, jeśli nie będzie za zimno (mniej niż 0 stopni) i będzie w miarę równe podłoże. W sumie to nie takie istotne, w Gliwicach są jakieś akademiki gdzie można się przekimać za groszę.

To się nazywa pałać miłością do systemu... tongue.gif

To są skutki spania w miejscach gdzie budziło się środku nocy, bo było tak zimno, że nie dało się spać (garaże, łąki itd). Bywało się na obozach, pielgrzymkach, wycieczkach szkolnych...