tharkun Napisano Lipiec 5, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2004 Witam i prosze o odpowieć na pytanie zawarte w tytule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lameleck Napisano Lipiec 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2004 http://www.linuxprinting.org/show_printer....P-LaserJet_1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tharkun Napisano Lipiec 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2004 nie mogłem ściągnąć tego pliku z podanego (_ftp'a_ → FTP-a) ORT więc (_wziołem_ → wziąłem) ORT sihp1000.img z płytki ale po wpisaniu # cut sihp1000.img > /dev/usb/lp0 drukarka zaczyna warczec przez chwile i dalej i nic sie nie dzieje (chyba ją wykrywa) ale i tak nie moge drukować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2004 nie mogłem ściągnąć tego pliku z podanego (_ftp'a_ → FTP-a) ORT więc (_wziołem_ → wziąłem) ORT sihp1000.img z płytki Do not use the firmware on the CD supplied with the printer Spróbuj jeszcze raz ściągnąc. Przed chwilą próbowałem i szło 30kB/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tharkun Napisano Lipiec 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2004 O idzie :] 63/kB/s spróbuje jeszcze raz... EDIT # cat sihp1000.img > /dev/usb/lp0 bash: /dev/usb/lp0: Urządzenie lub zasoby zajęte :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2004 # cat sihp1000.img > /dev/usb/lp0 bash: /dev/usb/lp0: Urządzenie lub zasoby zajęte Sprawdź co zajmuje ten plik urządzenia: fuser /dev/usb/lp0 Dostaniesz numer PID procesu, a następnie ps aux | grep nr_PID | grep -v 'grep' Oczywiście wszystko spod roota :-) Potem coś się wymyśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi